Trädgårdsmylla, täckbark och kompostströ

Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Barr- och rhododendronmylla 40l Kekkilä
 2. Kekkilä barkströ för komp. och torkl. 50L
 3. Kekkilä täckbark 40L Garden basics Kampanjpris
  Kekkilä täckbark 40L Garden basics
  Lägsta pris under de senaste 30 dagarna: 4,75 €
  Kampanjslutdatum: 2024-06-30
 4. Kompostaktivator Kekkilä 3kg
 5. Komposteringsmedel för utedass 3kg Kekkilä Outlet
  Komposteringsmedel för utedass 3kg Kekkilä
 6. Sommarblommylla 30l Kekkilä
 7. Strötorv 50l Kekkilä
 8. Trädgårdsmylla 40l Kekkilä Kampanjpris
  Trädgårdsmylla 40l Kekkilä
  Lägsta pris under de senaste 30 dagarna: 3,60 €
  Kampanjslutdatum: 2024-06-30
 9. Trädgårdstorv 50l Kekkilä
Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Trädgårds- och blomjord

Trädgårdsmylla ger det perfekta odlingsmediet för trädgårdsväxter. Trädgårdsjord är berikad med en mängd olika naturliga näringsämnen som skapar idealiska förutsättningar för växternas rotutveckling och näringsupptag. Hitta det bästa möjliga odlingsmediet för dina trädgårdsväxter och välj från Hartmans breda sortiment! 


Vad är den bästa användningen för trädgårdsmylla?


Många undrar om man kan använda trädgårdsmylla för sommarblommor eller om trädgårdsmylla är lämpligt för gräsmattor. Trädgårdsjord kan definitivt användas för sommarblommor, men du bör se till att jorden är väldränerad och att växterna får tillräckligt med sol och vatten. För sommarblommor ska du välja trädgårdsmylla som är särskilt utformad för att stödja växternas tillväxt och utveckling.


Även om trädgårdsmylla är avsedd för blommor, buskar och grönsaker, kan den också användas i vissa situationer för att plantera eller reparera gräsmattor. Observera dock att gräsmattor ofta har sina egna specifika krav, som kan skilja sig från kraven för t.ex. blomsterbäddar eller grönsaksodlingar. 


Trädgårdsjord kan ofta bli kvar i botten av påsen, vilket är anledningen till att många undrar om den kan återvinnas och om trädgårdsjord kan appliceras på gröna växter. Även om trädgårdsjord innehåller många näringsämnen kan den vara för tät och näringsrik för gröna växter, vilket kan leda till rotröta eller andra problem. Istället kan speciell jord avsedd för gröna växter eller allmän krukväxtjord vara ett bättre alternativ.


Täckbark och dekorationsflis


Täckbark skapar ett attraktivt utseende i din trädgård, behåller markfuktigheten och förhindrar ogräs från att växa. En dekorativ täckning ger en vacker kontrast till blommor och växter och skapar ett färdigt utseende på planteringsområdet. Täckningen fungerar bäst i torra och soliga områden, skyddar jorden från uttorkning och minskar behovet av bevattning. Trädgårdsarbetet blir enklare och går snabbare när planteringsytorna inte behöver rensas från ogräs regelbundet.


Användning av täckbark på sluttningar och rabatter


Täckbark kan användas på många olika ställen, t.ex. i rabatter, häckplanteringar och till och med för att täcka sluttningar. Den är också idealisk för olika landskapsarkitekturprojekt. Användning av täckbark i sluttningar kräver en tillräckligt grov täckning som inte tvättas bort vid regn. Du kan också säkra det dekorativa skyddet på plats med en mängd olika kantstenar.


I allmänhet är medium till grovt material det bästa barkskyddet för blomsterbäddar. Innan du applicerar skyddet bör ogräs dras upp och deras rötter tas bort. Applicera ett tillräckligt lager på blomsterbädden för att säkerställa att den ger ett effektivt skydd och förhindrar ogrästillväxt. I allmänhet är ett lager på 5 till 10 centimeter tjockt tillräckligt.


Du kan applicera täckbarken på våren eller hösten, så länge marken ännu inte har frusit. På våren hjälper det till att förhindra ogrästillväxt och behålla fukt, medan det på hösten ger utmärkt skydd för växter mot vinterkylan. Undvik om möjligt att applicera bark på dagar med kraftigt regn eller kraftiga regnprognoser. På så sätt minimeras risken för att täckbarken tvättas bort.


Kompostströ och torrtoalettströ


Kompostströ är lämpligt för både komposter och dass. Den absorberar effektivt fukt och lukt, vilket bidrar till att hålla din kompost eller torrdass fräsch och hygienisk. Den tillför näringsämnen och organiskt material, vilket främjar markhälsan och grödornas tillväxt. Många kompostströn innehåller näringsämnen som kväve och kol som kan berika komposten eller jorden. Detta förbättrar kvaliteten på den slutliga komposten och ger näringsämnen för växter.


De är vanligtvis tillverkade av naturmaterial som torv eller halm och bryts ned naturligt med tiden utan att lämna skadliga rester. Kompostströ hjälper till att hålla kvar fukten och förhindrar att komposteringsprocessen går långsammare och att obehagliga lukter uppstår. En bädd av god kvalitet ökar luftigheten i komposten eller dasset. Vi erbjuder miljövänliga alternativ av hög kvalitet som hjälper dig att hålla din miljö ren och hälsosam.


Trädgårdsskötsel är nu enklare än någonsin! Utforska vårt breda sortiment och beställ allt du behöver för din trädgård nu enkelt från Hartmans nätbutik eller hämta i din närmaste butik. Förutom trädgårdsmull, barkströ och kompostströ innehåller vårt trädgårdssortiment också de bästa gödselmedlen och växtnäringen, samt produkter för insekts- och skadedjursbekämpning.

 

Trädgårdsmylla, täckbark och kompostströ -sortimentets produkter hem och till sommarstugan. Om du tillbringar de soliga dagarna helst på gården önskar vi dig välkommen till produktkategorin gård och trädgård. Vänta inte utan beställ produkterna från Trädgårdsgödsel och växtnäring -urvalet med snabb leverans. Vi skickar produkterna inom ett dygn!