Filtreringsdukar

Visa som Rutnät Listvy

10 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
  1. Filtertyg N1 2x100m
  2. Filtertyg N1 2x10m
  3. Filtertyg N1 4,50x100m
  4. Filtertyg N1 5,0x150mm
  5. Filtertyg N1 5x10m
  6. Filtertyg N1 5x25m
  7. Filtertyg N2 2,0x110m
  8. Filtertyg N2 5,4x110m
  9. Filtertyg N3 6,0x110m
  10. Filtertyg N4 6,0x100m
Visa som Rutnät Listvy

10 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Filterdukar är en viktig del av byggprojekt.

Filterdukar är mycket mångsidiga material som kan användas för att effektivt skydda eller separera olika material. Filtertyget fungerar som ett bra filter för damm, sand och andra små partiklar. Vid separering av jordlager förhindrar det till exempel att fin jord och grov stenaska blandas. Detta skapar ett optimalt växtmedium för växter, där jordlagren inte blandas med varandra. Filterväv är ett vanligt material som används i olika byggprojekt, t.ex. vid väg- och gårdsplanering och trädgårdsarbete. De kan till exempel installeras under stenaska, intill socklar eller under terrasser.


Kategorier av filterduk - vad är N1, N2 och N3?

Filterdukar klassificeras enligt deras användningsklasser, som är N1, N2 och N3. N-klasser för filtervävnader är standardklassificeringar som klassificerar filtervävnadernas olika filtreringseffektivitet och användningsområden. Denna klassificering hjälper till att välja filterduk i enlighet med dess avsedda användning. När man väljer filterväv måste man ta hänsyn till byggprojektets och markens krav för att säkerställa att den filtrerar tillräckligt och klarar driftsförhållandena.


N1-filterdukar är finkornigare och är effektiva när det gäller att filtrera små partiklar som damm och sand. Därför används N1-filterdukar ofta i tillämpningar som väg- och gårdskonstruktion, där syftet är att förhindra att fina partiklar passerar genom konstruktioner.


N2-filterdukar är grövre än N1-filterdukar, men fortfarande tillräckligt effektiva för att filtrera små partiklar. N2-filterdukar används vanligen vid förstärkning av jordkonstruktioner, t.ex. vid byggande av stenaska och grusvägar.


N3-filtervävnader är de grövsta och används i allmänhet för filtrering av större konstruktioner, t.ex. dammar eller grundvattenbassänger. N3-filterdukar är tillräckligt hållbara för att skydda stora jordkonstruktioner och filtrera större partiklar.

 

Installation av filterduken 

Installationen av filterdukar är vanligtvis ganska enkel och kräver inga specialverktyg. Det är dock viktigt att se till att duken installeras korrekt. Duken ska installeras på marken så att den täcker hela det område som ska skyddas. Tygets kanter bör täckas med jord så att de stannar på plats och filtreringen blir mest effektiv. Om filterduken används under stenaska ska den vara tillräckligt tjock för att klara av vikten utan att rivas upp. Nyckeln till installationen är noggranna förberedelser och noggrann fastsättning så att väven fungerar effektivt som filter.


Innan filterduken installeras är det viktigt att noggrant förbereda installationsplatsen. Rensa området från ogräs, stenar och annat skräp. Om det behövs, planera marken och lägg till den nödvändiga mängden stenaska eller annat byggmaterial på installationsplatsen. Filterduken kan installeras direkt på detta underlag. Dukens kanter kan fästas i marken med metallkrokar eller annat fästmaterial för att hålla väven på plats och förhindra att den rör sig eller höjer sig. Detta bidrar till att förhindra ogrästillväxt och fuktansamling under filterduken.

 

Gasväv för trädgårdsarbete

Gasväven skyddar växter från skadedjur som larver och bladlöss. Förutom gasväv bör du också titta på olika produkter för insekts- och skadedjursbekämpning. Dessutom är gasväven ett utmärkt sätt att skydda växterna från frost på våren. Förutom gasväv kan du överväga att köpa ett täcktyg, som ofta används när du planterar plantor. Tyget är effektivt för att förhindra att ogräs växer, samtidigt som det tillåter vatten att passera från jorden till plantorna. 


Om du letar efter filterduk eller gasväv kan du kolla in produkterna i vår webbshop eller i vår butik. Vi har ett brett utbud av olika filterdukar och gasväv för olika användningsområden. Ta en titt på vårt övriga utbud av produkter för din trädgård och gård och sätt igång med dina trädgårdsbyggnadsprojekt på en gång!

Filtreringsdukar -sortimentets produkter hem och till sommarstugan. Om du tillbringar de soliga dagarna helst på gården önskar vi dig välkommen till produktkategorin gård och trädgård. Vänta inte utan beställ produkterna från Gård och trädgård -urvalet med snabb leverans. Vi skickar produkterna inom ett dygn!