Lister

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 336

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. 12x42x2400 Täcklist klibbal
 2. 12x42x2400 Täcklist värmebehandlad asp
 3. 15x15x2400 50550-2400
 4. 15x15x2400 Trekantlist trä furu 50650-2400
 5. 15x18 2,1-2,4m Skugglist asp
 6. 15x18x2400 Skugglist klibbal
 7. 15x18x2400 Skugglist värmebehandlad asp
 8. 8x34x2400 Täcklist klibbal
 9. Dekorationslist klibbal 15x45x2400
 10. Foglist 3,5x25x2000 Borstad Grafit
 11. Foglist 3,5x25x2000 Borstad Stål
 12. Foglist 3,5x25x2000 Silver Anodiserad
 13. Foglist 5x30x1000 Borstad Grafit
 14. Foglist 5x30x1000 Borstad Stål
 15. Foglist 5x30x2000 Borstad Grafit
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 336

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Lister för alla projekt 


Vi har ett brett utbud av lister i alla storlekar och former för ditt byggprojekt, inklusive plastlister, trälister, tunna lister och breda lister. Inredningslister spelar en viktig roll i heminredning och dekoration. De ger inte bara ytfinish åt rummen, utan skyddar också vid anslutningar och förbättrar rummets övergripande utseende. Med en mängd olika användningsområden och stilar finns lister tillgängliga i ett brett utbud av alternativ.


Trälist - ett säkert val


Trälist är en av de vanligaste och mest populära typerna av lister. De finns i olika bredder, tjocklekar och profiler och kan väljas för att uppfylla behoven i ett visst utrymme eller en viss struktur. Tunna lister är ofta populära för att skapa ett mer raffinerat och stilrent utseende, medan breda lister ger en djärvare och mer spektakulär finish. Trälister kan t.ex. användas vid gränsen mellan golv, vägg eller tak för att skapa en vacker och ren övergång mellan olika ytor.

Jämfört med plastlister är trälister ett mycket mjukare och trevligare val. Trä är dock inte lika hållbart som plast. Om listen ska monteras på en plats där den utsätts för stötar eller fukt är plastlister att föredra. Metallister är också ett mer hållbart alternativ än trälister. De är därför bäst lämpade att användas som hörnlister, t.ex. på trappsteg som är mer utsatta för slitage.


Montering och installation av lister


Fastsättning och installation av lister är enkelt, men bör göras med försiktighet. Det finns flera alternativ för att fästa listerna. En av de vanligaste metoderna är att använda spik eller skruv. Vissa lister kan också limmas på plats eller tätningsmassa kan användas. Lim minskar risken för att listerna rör sig och ger ett långvarigt resultat.

Lister finns också med förmonterade fästkomponenter, t.ex. snap-on-lister eller självhäftande lister. Dessa lister är enkla att montera och ger en snabb och snygg lösning utan synliga spår av spikar eller skruvar. Snap-on-listerna gör det också enkelt att ta bort eller byta ut enskilda lister efter behov.

Korrekt installerade och fästa ger de en långvarig och hållbar finish. Det är viktigt att vara uppmärksam på korrekta installationsmetoder och använda högkvalitativa monteringstillbehör för att säkerställa att listerna är robusta och stabila. Professionell installation säkerställer att listerna stannar på plats och behåller sitt utseende under lång tid.

Oavsett vilken metod du väljer för att montera dina lister, se alltid till att underlaget är plant och rent. Om du känner dig osäker på att montera listerna själv kan du alltid anlita ett proffs som gör det åt dig, så är du garanterad ett felfritt resultat. Du hittar de verktyg och tillbehör du behöver för monteringen i vår nätbutik och i våra butiker. 


Beställ dina lister enkelt från Hartmans nätbutik


Vi erbjuder ett brett utbud av listfärger och profiler, som du kan kombinera för att skapa en snygg listuppsättning. Som råmaterial kan du välja mellan mdf, furu, lövträ eller plast. Malers breda sortiment av lister omfattar sockellister och mattlister, täcklister och smyglister, taklister och skugglister, kantlister och rygglister, golvlister och andra speciallister.

I vår näthandel kan du snabbt och enkelt beställa alla våra lister, även med hemleverans. Om du vill kan du också hämta din beställning från din närmaste Hartman-butik eller ditt närmaste Hartman-lager. Vår personal ger dig vägledning och tips för alla dina renoveringsbehov. Så kontakta gärna våra experter eller fråga vår butikspersonal om råd. Vi är här för att hjälpa dig!

Börja ytrenoveringen med att skaffa högklassiga produkter från vårt urval av Lister. Du hittar Ytmaterial och lim för hemmets alla ytor från oss. I butiken ger vi goda råd och tips om de olika produkterna.