Trädgårdsgödsel och växtnäring

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 22

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Barr- och rhododendronmylla 40l Kekkilä
 2. Bergssalt 25 kg
 3. Bevattningsgödsel 800g Kekkilä
 4. Gräsfrö 0,8 kg Griino
 5. Gräsfrö 10 kg griino
 6. Gräsfrö 2,5 kg Griino
 7. Havssalt 25 kg
 8. Höstgödsel Plus + 20l Kekkilä
 9. Kekkilä barkströ för komp. och torkl. 50L
 10. Kekkilä grässmattsgödsel plus+ 20L
 11. Kekkilä täckbark 40L Garden basics Kampanjpris
  Kekkilä täckbark 40L Garden basics
  Lägsta pris under de senaste 30 dagarna: 4,75 €
  Kampanjslutdatum: 2024-06-30
 12. Kompostaktivator Kekkilä 3kg
 13. Komposteringsmedel för utedass 3kg Kekkilä Outlet
  Komposteringsmedel för utedass 3kg Kekkilä
 14. Kornad kalk 20kg Kekkilä
 15. Mossätare för gräsmattor Plus + 5l Kekkilä
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 22

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Trädgårdsgödsel och växtnäringsämnen


Trädgårdsgödsel och växtnäringsämnen av hög kvalitet främjar växternas tillväxt och ger dem bästa möjliga förutsättningar att frodas. Genom att se till att det finns tillräckligt med näringsämnen kan växterna utveckla starka rötter, frodig grön växtlighet och producera friska frukter och blommor. Välgödslade växter är också mer motståndskraftiga mot sjukdomar och skadedjur. 


Nu är det enkelt att få din trädgård att blomstra med gödselmedel och växtnäring från Hartman! Framför allt föredrar vi säkra och miljövänliga varumärken som Kekkilä, Europas ledande trädgårdsföretag. Bläddra i vårt sortiment och hitta de bästa gödselmedlen och växtnäringsämnena för dina trädgårdsbehov.


Varför är gödsling av trädgården viktigt?

Gödsling av trädgården är av yttersta vikt eftersom det förser växterna med viktiga näringsämnen för att stödja en sund tillväxt och blomning. Kontinuerlig tillväxt och skörd kan leda till att jorden förlorar näringsämnen med tiden. Gödsling är ett sätt att kompensera för denna näringsförlust och hålla jorden frisk och bördig.


Näringsämnen finns ofta naturligt i jorden, men de mängder som växterna behöver kan variera. Gödsling säkerställer att varje växt får tillräckligt med näringsämnen, särskilt på våren. Det är också värt att gödsla din gräsmatta, eftersom en frisk gräsmatta gör att din trädgård ser vacker ut från vår till höst. 


Välj alltid rätt gödselmedel beroende på användningsområde och årstid. Till exempel behöver grönsaksodlingar, fruktträd och potatisodlingar ofta olika näringsämnen. Läs alltid instruktionerna noggrant för att se till att du får rätt mängd gödselmedel och att det är lämpligt för din trädgård.


 Vårgödsel för trädgården

Vårgödsel i trädgården förbättrar växternas produktivitet. Gödsling vid rätt tidpunkt och med rätt näringsämnen ger ofta en större skörd av bättre kvalitet och vackrare blommor och växter. På våren vaknar växterna ur sin vinterdvala och börjar växa aktivt. Ett vårgödselmedel ger växterna precis rätt kickstart inför den nya växtsäsongen. 


Innan du applicerar vårgödseln är det en bra idé att rensa trädgården från kvistar och annat skräp som kan ha blåst in av vinden under vintern. Samtidigt är det lämpligt att rensa perennrabatter och ta bort död ovanjordisk vegetation. Förutom vårgödsling är det en bra idé att applicera kalk och färsk mylla i trädgården. 


Förutom vårgödsling är även höstgödsling en viktig del av trädgårdsskötseln. Höstgödslingen förbereder växterna för vintervilan och ger dem en bra start på nästa växtsäsong. Höstgödsling skiljer sig från vårgödsling genom att dess huvudsakliga syfte är att stärka växternas rötter och lagra näringsämnen under vintern.


Växtnäring i trädgården

Växter behöver ett brett utbud av växtnäringsämnen som kväve, fosfor, kalium och spårämnen för att trivas. Kväve hjälper växter att bygga grön vegetation och främjar produktionen av lövförna, vilket förbättrar fotosyntesen och därmed växternas energiproduktion. Fosfor i sin tur stärker växternas rötter och främjar framgångsrik blomning och gödsling. Kalium stöder växternas allmänna motståndskraft mot stress och förbättrar deras förmåga att motstå sjukdomar och skadedjur.


Rätt använd trädgårdsgödning kan också bidra till den övergripande motståndskraften i trädgårdsmiljön. Genom att välja miljövänliga gödselmedel och använda rätt mängd gödselmedel kan man t.ex. minska negativ miljöpåverkan som övergödning av vattendrag. Genom att investera i näringsrik växtvård säkerställer du en riklig skörd och vacker växtlighet under hela trädgårdssäsongen! 


Bläddra i vårt sortiment och hitta kvalitetsgödsel, vårgödsel och växtnäring för din trädgård. Kolla också in vårt utbud av andra trädgårdsprodukter som komposter, trädgårdsredskap, filterdukar och gasväv. Du kan enkelt beställa produkter från vår nätbutik eller hämta dem i din närmaste Hartman-butik. Våra experter hjälper dig att välja rätt produkter och finns här för att hjälpa dig med alla dina trädgårdsbehov.

 

Trädgårdsgödsel och växtnäring -sortimentets produkter hem och till sommarstugan. Om du tillbringar de soliga dagarna helst på gården önskar vi dig välkommen till produktkategorin gård och trädgård. Vänta inte utan beställ produkterna från Gård och trädgård -urvalet med snabb leverans. Vi skickar produkterna inom ett dygn!