Impregnerat virke

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 44

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. 100x100 ST A-Tryckimpregnerad
 2. 115x115x3000 tryckimpregnerad brunt limträ
 3. 115x115x3000 tryckimpregnerad grönt limträ
 4. 125x125 ST A-Tryckimpregnerad
 5. 150x150 ST A-Tryckimpregnerad
 6. 15x95 AB- tryckimpregnerad grönt
 7. 19x100 AB-tryckimpregnerad
 8. 19x125 AB-tryckimpregnerad
 9. 21x45 AB-tryckimpregnerad us phl
 10. 21x45 us phl grön AB-Tryckimpregnerad
 11. 22x100 AB-tryckimpregnerad
 12. 38x150 AB-Tryckimpregnerad Outlet
  38x150 AB-Tryckimpregnerad
 13. 48x123 A-tryckimpregnerad
 14. 48x123 A-Tryckimpregnerad brun
 15. 48x148 A-tryckimpregnerad
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 44

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Rakenna painekyllästetystä puusta


Ulkorakentamisessa on otettava huomioon puun luontainen alttius sään ja lahottavien eliöiden vaikutuksille. Kyllästetyn puun kestävyyttä on lisätty kemikaaleilla. Se kestää hyvin säänvaihteluita eikä lahoa helposti.


Sahatavarana myytävä painekyllästetty puu tai kestopuu on yleensä Pohjoismaisen puunsuojaneuvoston määrittelemää A- tai AB-luokkaa.

 • A-luokan puutavara sisältää enemmän tehoaineita kuin AB-luokan puu ja se on tarkoitettu pysyvästi maakosketuksessa oleviin rakenteisiin, kuten maahan upotettuihin aidantolppiin ja terassien perustuksiin.
 • AB-luokan puutavaraa voi käyttää muihin kosteudelle alttiiksi joutuviin rakenteisiin, joiden pitää esimerkiksi turvallisuuden vuoksi kestää käytössä pidempään. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi terassien laudoitukset, ulkoportaat ja kaiteet.

Painekyllästetty terassilauta


Perinteinen painekyllästetty terassilauta on edelleen suosituin vaihtoehto terassin tai laiturin rakentamiseen  Valikoimastamme löytyy kyllästettyä terassilautaa sekä vihreänä, että ruskeana. Lautoja löytyy useita leveyksiä ja  pinta on joko sileä tai uritettu.

Kyllästetty puu runkomateriaalina


Kestopuu puu on kestävä ja suosittu terassien ja laitureiden rakentamiseen. Haastavissa olosuhteissa tuote kestää pitkään ja sopii hyvin yhteen terassilautojen kanssa.

Jos rakennat kyllästetystä puusta


Valitse käyttötarkoitukseen sopivaa, laatuluokiteltua ja merkittyä puutavaraa. A-luokan painekyllästettyä puutavaraa tarvitaan vain jatkuvaan maa- ja vesikosketukseen joutuvissa rakenteissa. Maan yläpuolisissa kohteissa AB-luokan kyllästetty puutavara antaa riittävän suojan.
Kantavissa rakenteissa myös painekyllästetyn puutavaran pitäisi olla lujuusluokiteltua ja leimattua, käytettävä lujuusluokka määräytyy rakennelaskelmien mukaan.

Vaihtoehtoisia materiaaleja


Puuta on osattu Suomessa perinteisesti käyttää siten, että se on kestänyt vuosikymmeniä ja jopa vuosisatoja ilman kemiallista suojausta. Puun lahoavuus on osattu ottaa jo rakennusvaiheessa huomioon. Esimerkiksi sydänpuu ja hitaasti kasvanut, tiheäsyinen puu sekä lehtikuusi kestävät ulkorakenteissa tavallista puuta paremmin. Markkinoille on viime vuosina tullut myös kosteutta paremmin kestävää lämpökäsiteltyä puutavaraa sekä sertifioitua kovapuuta. Käytöstä poistettava käsittelemätön puu voidaan polttaa huoletta tai se maatuu aikanaan mullaksi. Myös sekoitemateriaaleja, kuten puukomposiittilautoja on nykyään saatavilla terassien rakentamiseen. Komposiittilautojen ylijäämäpalat hävitetään sekajätteenä.

Tilaa helposti verkkokaupasta


Verkkokauppamme palvelee 24/7 antaen sinulle hyvän kuvan varastossa olevasta valikoimastamme. Kyllästettyjen puutavaroiden lisäksi löydät verkkokaupastamme kaikki muut tarvikkeet piharakentamiseen. Olemme koonneet terassirakentamisen tuotteet yhteen helpottaakseen eri tuotteiden löytämistä ulkoterassin tai vaikka laiturin rakentamiseen..

Impregnerat virke från Hartman för alla byggskeden och behov. I vårt urval hittar du hyvlad, sågad och impregnerad trävara. Du kan hämta produkterna inom Impregnerat virke färdigt plockade eller komma överens om en leverans till arbetsplatsen. Bekanta dig med hela vårt sortiment i näthandeln!