Bastulavar o trätrallar

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 25

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Bastulavstativ vändbar 0122 galvaniserad RR23 mörkgrå
 2. Bastupall klibbal 140x400x700
 3. Bastupall Thermo asp 140x400x700
 4. Bastuugnsräcke 80 cm klibbal
 5. Bastuugnsräcke 80 CM Thermo asp
 6. Lav klibbal 600X2100
 7. Lave klibbal 400X1800
 8. Lave klibbal 400X2100
 9. Lave klibbal 400X2400
 10. Lave klibbal 600X1800
 11. Lave vinkel klibbal 140X600X600
 12. Lave vinkel värmebehandlad asp 140X600X600
 13. Lave värmebehandlad asp 400X2100
 14. Lave värmebehandlad asp 600X2100
 15. Mellangaller / ryggstöd al 1952 Sista exemplar
  Mellangaller / ryggstöd al 1952
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 25

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Bastulav och trägaller skapar atmosfären


Bastulaven är förmodligen det viktigaste elementet i en bastu när det gäller att skapa en avslappnande och stämningsfull bastumiljö. Dimensionerna, materialen, formerna och nyanserna på brädorna och bastugallren har en stor inverkan på bastuns användbarhet och komfort. Moderna bastulav är ofta snygga och håller i många år, även när trenderna förändras. Stommen är vanligtvis tillverkad av asp eller al, som är mycket motståndskraftiga mot fukt och temperaturväxlingar.

En basturenovering är en värdefull investering för varje hem, eftersom en snygg och renoverad bastu alltid ökar hemmets värde. Därför är noggrann planering av en basturenovering särskilt viktig för att slutresultatet ska vara till glädje för bastuälskare i många år framöver.

Prefabricerade bastulavar är snabba och enkla att installera, men att hitta rätt storlek kan vara en utmaning. Genom att noggrant planera bastuns interiör före installationen kan du undvika obehagliga överraskningar som kan orsakas av brädor eller virke i fel storlek.


Dimensionering och höjd av bastudäck.


Breda bastulav skapar en känsla av rymd i bastun. Bastubänkar har vanligtvis ett sittdjup på cirka 40-50 cm, vilket ger utrymme för bekväma och avslappnade sittplatser. Bastubänkarnas längd varierar vanligtvis mellan 60 och 120 cm, beroende på bastuns storlek och syfte. En liten bastu kan till exempel ha ett 120 cm brett och 50 cm djupt bastulav, medan en större bastu kan ha bredare och djupare. Om bastun är stor kan bänkarnas djup vara så mycket som 60 cm, vilket ger dig tillräckligt med utrymme för att bekvämt vila hälarna på bänkarna.

Bastubänkarnas höjd är vanligtvis cirka 50-60 cm från golvet, så att det är lätt att ta sig upp på dem. Brädornas höjd beror dock på bastuns totala höjd. Som en allmän regel är det lämpligt att utgå från taket och lämna ett utrymme på cirka 100-120 cm mellan taket och den övre bastulaven. Utrymmet mellan det övre och undre däcket är cirka 40-45 centimeter och mellan 30-35 centimeter för trappstegen. Antalet trappsteg är så många som behövs. 


Trägaller som en del av bastuinredningen.


Vid inredningen av bastun spelar laven en viktig roll när det gäller att skapa atmosfären och komforten i bastun. Förutom brädorna är olika typer av trägaller populära lösningar, till exempel på bastugolvet. De förhindrar glidning och förbättrar hygienen.

Bastupanel spelar också en viktig roll i bastuns inredning. Bastuväggspaneler kan till exempel vara i gran, vitt eller till och med svart, beroende på hur du vill dekorera din bastu. Glöm inte heller att skaffa bastumätare och bastutillbehör för att matcha atmosfären i din bastu.

I vårt sortiment hittar du bastubrädor och träplankor i olika storlekar, material och färger. Beställ enkelt önskad lave och galler online eller hämta önskad lave eller galler i Hartmans butik, där vår professionella säljpersonal hjälper dig att välja rätt lave för din bastu. 

Om du står inför en större toalett- eller badrumsrenovering kan du också kolla in vårt utbud av kakel och badrumsmöbler. Våra kvalitativa tvättställsskåp och spegelskåp kommer att göra badrummet färdigt och passar även in i den atmosfär som du skapar i din bastu.

 

Ett brett urval av Bastulavar o trätrallar produkter innehåller allt som behövs för att bygga ett nytt badrum eller renovera gammalt. Till badrummet och bastun hittar du i vår näthandel högklassiga produkter från Harvia, Narvi, Svedbergs och Pisla. Produkterna i Bastuvirke -urvalet skickar vi ut samma dag och du får försändelsen snabbt och smidigt.