Utomhusfärger

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 283

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Ainola Pro bas3 0,9l
 2. Ainola Pro bas3 18l Kampanjpris
  Ainola Pro bas3 18l
  Lägsta pris under de senaste 30 dagarna: 189,00 €
  Kampanjslutdatum: 2024-08-31
 3. Ainola Pro bas3 2,7l
 4. Ainola Pro bas3 9l Kampanjpris
  Ainola Pro bas3 9l
  Lägsta pris under de senaste 30 dagarna: 109,00 €
  Kampanjslutdatum: 2024-08-31
 5. Ainola Pro bas5 0,9l Sista exemplar
  Ainola Pro bas5 0,9l
 6. Ainola Pro bas5 18l
 7. Ainola Pro bas5 2,7l
 8. Ainola Pro bas5 9l
 9. Ainola Pro Vit 0,9l
 10. Ainola Pro Vit 18l Kampanjpris
  Ainola Pro Vit 18l
  Lägsta pris under de senaste 30 dagarna: 189,00 €
  Kampanjslutdatum: 2024-08-31
 11. Ainola Pro Vit 2,7l
 12. Ainola Pro Vit 9l Kampanjpris
  Ainola Pro Vit 9l
  Lägsta pris under de senaste 30 dagarna: 109,00 €
  Kampanjslutdatum: 2024-08-31
 13. Ferrax Aqua grå 1l
 14. Ferrex Aqua grå 3l
 15. Ferrex Aqua vit 1l Outlet
  Ferrex Aqua vit 1l
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 283

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Utomhusfärg skyddar och förskönar


Som namnet antyder är utomhusfärger utformade speciellt för utomhusbruk. Utomhusfärgen skyddar byggnadernas utsida mot väderförhållanden som solljus och UV-strålar, regn och snö. En sund och väl underhållen färgyta bidrar till att hålla hus och uthus snygga och strukturellt säkra i många år framöver. 


Med ett nytt lager färg kan du också ljusa upp utseendet eller till och med ändra byggnadens utseende helt och hållet. Förutom jordnära brunt och grått eller traditionellt rött kan exteriörfärg tonas till nästan vilken kulör som helst. När du väljer kulör på fasadfärgen är det dock viktigt att ta hänsyn till den miljö som byggnaden eller objektet befinner sig i: vill du att den ska sticka ut efter målningen eller ska den smälta in naturligt i landskapet? Om du väljer en blank eller matt färg kommer också att ha stor inverkan på den målade byggnadens slutliga utseende.


Välj utvändig färg efter ytan


Det finns många olika typer av färg, och du bör alltid välja rätt utomhusfärg utifrån den yta som ska målas och tidigare färgskikt. På så sätt får färgen bästa möjliga vidhäftning och ett långvarigt skydd. 

Då fäster färgen bäst och skyddar ytan på rätt sätt och under lång tid. I vårt sortiment finns vattenbaserade akrylfärger och traditionella lösningsmedelsbaserade oljefärger för träytor. Det finns även lämpliga färger för stenfasader och putsade ytor. För ett traditionellt utseende på ohyvlade träytor kan du lita på den välkända och säkra rödfärgen.


Förutom ett brett sortiment av väggfärger erbjuder vi även träskyddsmedel för behandling och skydd av terrasser, utemöbler och bastur, takfärger för plåttak samt för tak av minerit, betongplattor och bitumen samt rostskyddsfärger för stål- och aluminiumytor. Naturligtvis erbjuder vi också ett sortiment av lösningsmedel, färgborttagningsmedel och rengöringsmedel för att få jobbet gjort från början till slut.


En pensel för utvändig målning ger bästa resultat


När du målar ytor utomhus rekommenderar vi att du använder en speciell utomhusfärgspensel som är utformad för att klara tuffare ytor och de krav som ställs vid utomhusbruk. Med rätt pensel får du en jämn applicering och bästa möjliga finish. Detta säkerställer att utomhusfärgen fäster ordentligt och lämnar ett långvarigt skydd. Ett annat praktiskt verktyg är färgrullen, som påskyndar appliceringsprocessen, särskilt på stora plana ytor. Förutom penslar och rollers hittar du även tillbehör för grundmålning: stålborstar för förrengöring av ytor som ska målas samt färgskrapor och skrapor för borttagning av gamla färglager.


Kolla in produkterna i vår nätbutik eller kom in i vår butik och fråga proffsen om det är något du undrar över när det gäller målning utomhus. Med rätt verktyg och råd kommer du garanterat att lyckas med ditt projekt att måla huset eller stugan utvändigt!

Utomhusfärger från Hartman för alla behov. Från vårt urval av Utomhusfärger hittar du alla növändiga produkter och tillbehör för ett lyckat resultat. Bekanta dig också med vårt urval av Målfärger och måltillbehör -produkter och beställ varorna hem med snabb leverans. I våra butiker ger vi även råd och hjälp vid val av rätt färg och nyans.