Vedeldade bastuugnar

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 17

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Bastuugn Harvia 16
 2. Bastuugn Harvia 20 Pro
 3. Bastuugn Harvia 20ES Pro
 4. Bastuugn Harvia M3
 5. Kota Inari plus Narvi
 6. Kota Kuru 20 bastu-ugn Narvi
 7. Kota Kuru 20 bastupaket 3 Narvi
 8. Kota Kuru 20 VSE bastu-ugn Narvi
 9. Kota Kuru 20 VSO bastu-ugn Narvi
 10. Kota Kuru 20 VSV bastu-ugn Narvi
 11. Kota Luosto VS
 12. Kota murgryta 50 L svart Narvi
 13. Narvi Kota Luosto bastuugn
 14. Narvi NC 16 svart
 15. Narvi NC 20 svart
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 17

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Vedeldade bastuugnar - Hartman

Bastuugn för stor och liten bastu


Vedeldade bastuugnar är idealiska för både stora och små bastur. Genom att välja en vedeldad bastuugn kan du göra din bastu till en plats där du kan fly från vardagens jäkt och stress och koppla av. Njut av värmen i bastun, lyssna på det rogivande knastret från veden och låt värmen från kaminen mjuka upp kropp och själ. Vedeldade bastuugnar erbjuder en traditionell och autentisk bastuupplevelse som har uppskattats i finska bastur i århundraden.


Vedeldad bastuugn med och utan vattentank


Vedeldade kaminer har många funktioner och alternativ för att tillgodose olika behov. En bastuugn med vattenbehållare ger tillgång till varmvatten, vilket gör det enkelt och bekvämt att tvätta sig efter bastun. Det gör det också enkelt att fylla bastuskopan  med varmt vatten. 

Vedeldade bastuugnar finns med olika effekter, så att du kan justera temperaturen  efter dina önskemål. För små bastur finns det kompakta modeller av vedeldade bastuugnar som är väl lämpade för små utrymmen. För större bastur finns det mer kraftfulla kaminer som snabbt och jämnt kan värma upp ett större utrymme.


Installation och säkerhetsavstånd för vedeldade bastukaminer


Att installera en vedeldad bastuugn kräver noggrannhet och det är viktigt att följa vissa riktlinjer. Kontrollera före installationen att basturummet är ordentligt isolerat och att säkerhetsavstånden till andra material har beaktats. Kom också ihåg att noggrant planera placeringen av rökkanalen och rökröret. Installationsanvisningarna varierar från tillverkare och modell till modell, så följ anvisningarna som medföljer bastuugnen noggrant eller sök professionell hjälp vid behov.

Observera alltid säkerhetsavstånden för vedeldade kaminer för att garantera brandsäkerheten. Tillverkarna brukar ge anvisningar om hur långt från väggar och tak som kaminen ska placeras. Genom att följa tillverkarens anvisningar kan du garantera en säker och behaglig bastuupplevelse.

Det säkerhetsavstånd och den aggregatmodell som anges av aggregattillverkaren har stor betydelse för utformningen av moderna bastur. Om du är osäker, kontakta vår kundtjänst eller ugnstillverkaren direkt för råd. Till exempel Harvia och Narvi har omfattande anvisningar för aggregat.


Lär dig använda bastuugnen noggrant


Att använda en vedeldad kamin är ganska enkelt, men kräver lite omsorg och försiktighet. Innan du börjar bada bastu ska du se till att det finns tillräckligt med torr ved i kaminens eldstad för att skapa en lämplig antändningskälla. En traditionell tidning kan till exempel användas för att tända en bastuugn. Placera veden i ugnen och tänd den. Se alltid till att rökhuven är ordentligt öppen innan du tänder. 

Kaminen behöver tid för att värmas upp och en jämn uppvärmning av stenarna säkerställs genom att hålla elden på lämplig intensitet. När stenarna är tillräckligt varma kan du börja basta. Kasta bara tillräckligt med vatten över de heta stenarna för att producera ånga och temperatur efter eget tycke. 


En vedeldad bastuugn skapar stämning


Vedeldade kaminer har många fördelar jämfört med elektriska aggregat. För det första skapar ett vedeldat bastuugn en genuin och traditionell bastustämning. Den glödande elden och doften av trä i en vedkamin skapar en unik och avkopplande atmosfär som många uppskattar. För det andra ger ett vedeldat bastuaggregat en intensivare och fuktigare värme än ett elektriskt bastuaggregat. Stenarna i en braskamin värms upp till höga temperaturer, vilket gör att ångan avdunstar snabbt och ger en behagligt mjuk ånga. Uppvärmningsprocessen i ett vedeldat bastuaggregat är dessutom en del av bastuupplevelsen. Låt värmen från en traditionell bastu omsluta dig i sin mjuka famn och upplev bastubadandets ursprungliga kraft. Kliv in i bastuns värme och låt de mjuka slagen från den vedeldade kaminen skölja bort dagens stress och ge dig förnyad energi och vitalitet.


En vedeldad bastuugn kan vara det perfekta valet för hjärtat i din bastu. Kolla in vårt utbud av alternativ och hitta rätt vedeldad bastuugn för din bastu, som erbjuder värme, avkoppling och en riktig bastuupplevelse. Glöm inte att köpa de stenar, delar och tillbehör du behöver. Du kan köpa en vedkamin direkt från vår onlinebutik och hämta den i din närmaste butik eller på ditt närmaste lager. Våra experter hjälper dig att välja rätt storlek och effektklass för dina bastubehov!

Ett brett urval av Vedeldade bastuugnar produkter innehåller allt som behövs för att bygga ett nytt badrum eller renovera gammalt. Till badrummet och bastun hittar du i vår näthandel högklassiga produkter från Harvia, Narvi, Svedbergs och Pisla. Produkterna i Bastukaminer och bastugrytor -urvalet skickar vi ut samma dag och du får försändelsen snabbt och smidigt.