Puutarhalannoitteet ja kasviravinteet

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-15 / 21

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Hajusieppo 50l Kekkilä Kampanjahinta
  Hajusieppo 50l Kekkilä
  Halvin hinta viimeisen 30-päivän aikana: 8,90 €
  Kampanjan päättymispäivä: 2024-08-31
 2. Havu- ja rodomulta 40l Kekkilä Outlet
  Havu- ja rodomulta 40l Kekkilä
  Halvin hinta viimeisen 30-päivän aikana: 4,90 €
  Kampanjan päättymispäivä: 2024-08-31
 3. Huussikompostoija 3kg Kekkilä Loppuerä
  Huussikompostoija 3kg Kekkilä
 4. Kastelulannoite 800g Kekkilä
 5. Kekkilä komposti- ja huussikuivike 50L
 6. Kekkilä kuorikate 40L Garden Basics Kampanjahinta
  Kekkilä kuorikate 40L Garden Basics
  Halvin hinta viimeisen 30-päivän aikana: 3,33 €
  Kampanjan päättymispäivä: 2024-08-31
 7. Kekkilä nurmikkolannoite plus+ 20L
 8. Kesäkukkamulta 30l Kekkilä Outlet
  Kesäkukkamulta 30l Kekkilä
  Halvin hinta viimeisen 30-päivän aikana: 4,50 €
  Kampanjan päättymispäivä: 2024-08-31
 9. Kevätlannoite Plus + 20l Kekkilä
 10. Kompostivirkiste Kekkilä 3kg
 11. Merisuola 25 kg
 12. Nurmikon sammalsyöjä Plus + 5l Kekkilä
 13. Nurmikonsiemen 0,8 kg Griino käyttönurmikkko
 14. Nurmikonsiemen 10 kg griino viherrakent.
 15. Nurmikonsiemen 2,5 kg Griino käyttönurmikkko
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-15 / 21

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Puutarhalannoitteet ja kasviravinteet

Laadukkaat puutarhalannoitteet ja kasviravinteet tehostavat kasvien kasvua ja antavat niille parhaat mahdolliset edellytykset kukoistaa. Riittävän ravinteiden saannin varmistaminen auttaa kasveja kehittämään vahvan juuriston, kasvattamaan rehevää vihreää kasvustoa ja tuottamaan terveitä hedelmiä ja kukkia. Hyvin lannoitetut kasvit ovat myös paremmin vastustuskykyisiä tauteja ja tuholaisia vastaan. 


Puutarha on nyt helppo saada kukoistamaan Hartmanin tarjoamilla lannoitteilla ja kasviravinteilla! Suosimme ennen kaikkea turvallisia ja ympäristöystävällisiä merkkejä, kuten Euroopan johtavan puutarha-alan yrityksen Kekkilän tuotteita. Tutustu valikoimaamme ja löydä parhaat puutarhalannoitteet ja ravinteet puutarhasi tarpeisiin.


Miksi puutarhan lannoitus on tärkeää?


Puutarhan lannoitus on ensisijaisen tärkeää, koska se tarjoaa kasveille välttämättömiä ravinteita niiden terveen kasvun ja kukoistuksen tukemiseksi. Jatkuvan kasvun ja sadonkorjuun seurauksena maaperä saattaa menettää ajan mittaan ravinteitaan. Lannoituksella korjataan tuota ravinteiden menetystä ja pidetään maaperä terveenä ja hedelmällisenä.


Ravinteita on maaperässä usein luonnostaan, mutta kasvien tarvitsevat määrät saattavat vaihdella. Lannoittamisella varmistetaan jokaiselle kasville riittävä määrä ravinteita varsinkin keväisin. Myös nurmikko kannattaa lannoittaa, sillä terve nurmikko pitää pihan kauniina keväästä syksyyn. 


Valitse oikea lannoite aina käyttökohteen ja vuodenajan mukaan. Esimerkiksi kasvimaa, hedelmäpuut ja perunamaa tarvitsevat usein erilaisia ravinteita. Lue aina huolellisesti puutarhalannoitteen käyttöohje, jotta varmistut oikeasta lannoitemäärästä ja sopivuudesta sinun puutarhasi tarpeisiin.

Kevätlannoite puutarhaan


Kevätlannoite puutarhassa parantaa kasvien tuottavuutta. Lannoittaminen oikea-aikaisesti ja asianmukaisilla ravinteilla tarjoaa usein suuremman ja laadukkaamman sadon sekä kauniimmat kukat ja kasvustot. Keväällä kasvit heräävät talvilevosta ja aloittavat aktiivisen kasvun. Puutarhan kevätlannoite antaa kasveille juuri oikean alkusysäyksen uuteen kasvukauteen. 


Ennen kevätlannoitteen levittämistä piha kannattaa siistiä risuista ja muista roskista, jotka ovat kulkeutuneet pihaan tuulen mukana talven aikana. Samalla on suositeltavaa siistiä perennapenkit sekä poistaa kasvimaan kuolleet maanpäälliset kasvustot. Kevätlannoitteen lisäksi puutarhaan kannattaa levittää kalkkia ja tuoretta multaa. 


Kevätlannoituksen ohella syyslannoitus on myös tärkeä osa puutarhanhoitoa. Syyslannoite valmistaa kasvit talven lepoon ja antaa niille hyvän lähtökohdan seuraavaa kasvukautta varten. Syyslannoitus eroaa kevätlannoituksesta siinä, että sen tavoitteena on ennen kaikkea vahvistaa kasvien juuristoa ja varastoida ravinteita talven yli.


Kasviravinteet puutarhassa


Kasvit tarvitsevat kukoistamiseen monia erilaisia kasviravinteita, kuten typpeä, fosforia, kaliumia ja hivenaineita. Typen avulla kasvit rakentavat vihreää kasvustoa ja edistävät lehtivihreän tuotantoa, mikä parantaa fotosynteesiä ja siten kasvien energiantuotantoa. Fosfori puolestaan vahvistaa kasvien juuria ja edistää kukinnan ja hedelmöityksen onnistumista. Kalium taas tukee kasvien yleistä kestävyyttä stressiä vastaan ja parantaa niiden kykyä vastustaa tauteja ja tuholaisia.


Oikein suoritettu puutarhan lannoitus voi myös kokonaisvaltaisesti edistää puutarhaympäristön kestävyyttä. Esimerkiksi valitsemalla ympäristöystävällisiä lannoitteita ja noudattamalla oikeita lannoitusmääriä voidaan vähentää ympäristöön kohdistuvia haittavaikutuksia, kuten vesistöjen rehevöitymistä. Satsaamalla kasvien ravinteikkaaseen hoitoon varmistat runsaan sadon ja kauniin kasvuston koko puutarhakauden ajaksi! 


Tutustu valikoimaamme ja löydä laadukkaat puutarhalannoitteet, kevätlannoitteet ja kasviravinteet puutarhaasi varten. Tutustu myös valikoimamme muihin puutarhanhoitotuotteisiin, kuten kompostoreihin, puutarhatyökaluihin, suodatinkankaisiin ja kateharsoihin. Voit tilata tuotteet helposti verkkokaupastamme tai noutaa lähimmästä Hartmanin myymälästä. Asiantuntijamme auttavat oikeiden tuotteiden valinnassa ja ovat palvelemassa juuri Sinua kaikissa puutarhaan liittyvissä kysymyksissä.

Puutarhalannoitteet ja kasviravinteet -valikoiman tuotteet kotiin ja kesämökille. Jos vietät aurinkoiset päivät mieluusti pihalla touhuten, toivottamme sinut tervetulleeksi pihan ja puutarhan tuotevalikoimamme pariin. Älä jää odottelemaan, vaan tilaa Piha ja puutarha -valikoimastamme tuotteet nopealla toimitusajalla. Lähetämme tuotteet vuorokauden sisällä!