Suodatinkankaat ja kateharsot

View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Suodatinkangas N1 2x100m
  2. Suodatinkangas N1 2x10m
  3. Suodatinkangas N1 4,5x100m
  4. Suodatinkangas N1 5,0x150m
  5. Suodatinkangas N1 5x10m
  6. Suodatinkangas N1 5x25m
  7. Suodatinkangas N2 2,0x110m
  8. Suodatinkangas N2 5,4x110m
  9. Suodatinkangas N3 6,0x110m
  10. Suodatinkangas N4 6,0x100m
View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Suodatinkankaat ovat tärkeä osa rakennusprojekteja

Suodatinkankaat ovat erittäin monipuolisia materiaaleja, joiden avulla erilaiset materiaalit pystytään suojaamaan tehokkaasti tai pitämään erillään toisistaan. Suodatinkangas toimii hyvänä suodattajana esimerkiksi pölylle, hiekalle ja muille pienille hiukkasille. Maaperäisten kerrosten erottamisessa se estää esimerkiksi hienon mulla ja karkean kivituhkan sekoittumisen. Tällöin kasveille saadaan luotua optimaalinen kasvualusta, jossa maakerrokset eivät sekoitu toisiinsa. Suodatinkankaat ovat yleisiä materiaaleja erilaisissa rakennusprojekteissa, kuten tie- ja piharakentamisessa sekä puutarhanhoidossa. Kankaat voidaan asentaa esimerkiksi kivituhkan alle, sokkelin viereen tai terassin alle.


Suodatinkankaan luokat - mitä ovat N1, N2 ja N3?

Suodatinkankaat luokitellaan käyttöluokkien mukaan, joita ovat N1, N2 ja N3. Suodatinkankaiden N-luokat ovat standardiluokituksia, joilla luokitellaan suodatinkankaiden eri suodatustehokkuuksia ja käyttötarkoituksia. Tämä luokitus auttaa valitsemaan suodatinkankaan käyttötarkoituksen mukaisesti. Suodatinkankaan valinnassa tulee huomioida rakennusprojektin vaatimukset ja maaperä, jotta se suodattaa riittävästi ja kestää käyttöolosuhteita.


N1-luokan suodatinkankaat ovat hienorakeisempia ja suodattavat tehokkaasti pieniä hiukkasia, kuten pölyä ja hiekkaa. Tämän vuoksi N1-luokan suodatinkankaita käytetään yleisesti esimerkiksi tie- ja piharakentamisessa, missä tavoitteena on estää hienojen hiukkasten kulkeutuminen rakenteiden läpi.

N2-luokan suodatinkankaat ovat karkeampia kuin N1-luokan suodatinkankaat, mutta silti riittävän tehokkaita suodattamaan pieniä hiukkasia. N2-luokan suodatinkankaita käytetään yleisesti maarakenteiden vahvistamisessa, kuten esimerkiksi kivituhka- ja sorateiden rakentamisessa.

N3-luokan suodatinkankaat ovat karkeimpia ja niitä käytetään yleensä suurempien rakenteiden, kuten patojen tai pohjavesialtaiden suodattamiseen. N3-luokan suodatinkankaat ovat riittävän kestäviä suojaamaan suuria maarakenteita ja suodattamaan isompia hiukkasia.

Suodatinkankaan asennus 

Suodatinkankaan asennus on yleensä melko helppoa eikä se vaadi erityisiä työkaluja. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kangas on asennettu oikein. Kangas tulee asentaa maanpinnan päälle niin, että se peittää koko alueen, joka halutaan suojata. Kankaan reunat on syytä peittää maalla, jotta ne pysyvät paikoillaan ja suodatus tehoaa parhaiten. Jos suodatinkangasta käytetään kivituhkan alla, tulee sen olla riittävän paksua, jotta se kestää painon ilman repeämistä. Tärkeintä asennuksessa on huolellinen valmistelu ja huolellinen kiinnitys, jotta kangas toimii tehokkaasti suodattimena.

Ennen suodatinkankaan asennusta on tärkeää valmistella asennuspaikka huolellisesti. Puhdista alue rikkaruohoista, kivistä ja muista roskista. Tarvittaessa tasoita maaperä ja lisää tarvittava määrä kivituhkaa tai muuta rakennusmateriaalia asennuspaikan päälle. Suodatinkangas voidaan asentaa suoraan tälle pohjalle. Suodatinkankaan reunat voidaan kiinnittää maahan metallisilla hakasilla tai muilla kiinnitysmateriaaleilla, jotta kangas pysyy paikoillaan eikä pääse liikkumaan tai kohoamaan. Tämä auttaa estämään rikkakasvien kasvua ja kosteuden kertymistä suodatinkankaan alle.

Kateharsot puutarhatöihin

Kateharsot suojaavat kasveja tuhohyönteisiltä, kuten toukilta ja kirvoilta. Kateharson lisäksi kannattaa tutustustua myös erilaisiin hyönteisten ja tuholaisten torjuntatuotteisiin. Kateharso soveltuu lisäksi erinomaisesti kevääseen suojaamaan kasveja hallalta. Kateharson lisäksi harkitse myös katekankaan ostoa, jota käytetään usein taimien istutusvaiheessa. Kangas estää tehokkaasti rikkakasvien kasvamisen päästäen kuitenkin veden läpi maaperästä kasveihin. 

Jos etsit suodatinkankaita tai kateharsoja, tutustu tuotteisiin verkkokaupassamme tai myymälässämme. Meiltä löydät laajan valikoiman erilaisia suodatinkankaita ja kateharsoja eri käyttötarkoituksiin. Tutustu myös muuhun pihan ja puutarhan tuotevalikoimaan ja polkaise piharakennuksen projektit kerralla käyntiin!

Suodatinkankaat ja kateharsot -valikoiman tuotteet kotiin ja kesämökille. Jos vietät aurinkoiset päivät mieluusti pihalla touhuten, toivottamme sinut tervetulleeksi pihan ja puutarhan tuotevalikoimamme pariin. Älä jää odottelemaan, vaan tilaa Piha ja puutarha -valikoimastamme tuotteet nopealla toimitusajalla. Lähetämme tuotteet vuorokauden sisällä!