Puulämmitteiset kiukaat

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-15 / 17

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Kota Inari plus puukiuas Narvi
 2. Kota Kuru 20 puukiuas Narvi
 3. Kota Kuru 20 VSE Puukiuas Narvi
 4. Kota Kuru 20 VSO puukiuas Narvi
 5. Kota Kuru 20 VSV Puukiuas Narvi
 6. Kota Luosto VS puulämmitteinen
 7. Kota muuripata 50 L musta Narvi
 8. Narvi Kota Luosto puulämmitteinen kiuas
 9. Narvi NC 16 puulämmitteinen kiuas musta
 10. Narvi NC 20 puulämmitteinen kiuas musta
 11. Narvi NC 20 VSO puulämmitteinen kiuas vesisäiliöllä
 12. Narvi NC 20 VSV puulämmitteinen kiuas musta
 13. Pihasaunapaketti 3 Kuru 20 Narvi
 14. Puukiuas Harvia 16
 15. Puukiuas Harvia 20 Pro
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-15 / 17

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Puukiuas isoon ja pieneen saunaan

Puukiuas sopii erinomaisesti niin isoon kuin pieneen saunaan. Valitsemalla puulämmitteisen kiukaan luot saunastasi paikan, jossa voit paeta arjen kiireitä ja rentoutua. Nauti lämpimistä löylyistä, kuuntele puun rauhoittavaa rätinää ja anna kiukaan lämmön pehmentää kehoa ja mieltä. Puulämmitteiset kiukaat tarjoavat perinteisen ja autenttisen saunaelämyksen, jota on arvostettu suomalaisissa saunoissa vuosisatojen ajan.

Puukiuas vesisäiliöllä ja ilman

Puulämmitteiset kiukaat tarjoavat monia ominaisuuksia ja vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Puukiuas vesisäiliöllä mahdollistaa lämpimän veden saatavuuden, jolloin peseytyminen saunan jälkeen on helppoa ja mukavaa. Myös löylykauha on näin helppo täyttää lämpimällä vedellä. 

Puulämmitteiset kiukaat ovat saatavilla eri tehoilla, joten löylyn lämpötilaa voi säätää omien mieltymysten mukaan. Pieniin saunoihin on olemassa kompakteja puukiuasmalleja, jotka sopivat hyvin pienen tilan rajoituksiin. Isompiin saunoihin löytyy tehokkaampia kiukaita, jotka lämmittävät suuremman tilan nopeasti ja tasaisesti.

Puulämmitteisen kiukaan asennus ja suojaetäisyydet

Puulämmitteisen kiukaan asentaminen vaatii huolellisuutta ja on tärkeää noudattaa tiettyjä ohjeita. Ennen asennusta on varmistettava, että saunatila on asianmukaisesti eristetty ja suojaetäisyydet muihin materiaaleihin on otettu huomioon. Muistathan suunnitella huolella myös savuhormin ja savuputken paikan. Asennusohjeet vaihtelevat eri valmistajien ja mallien välillä, joten noudata tarkasti kiukaan mukana tulevia ohjeita tai käyttää tarvittaessa ammattilaisen apua.

Huomioi aina puulämmitteisen kiukaan suojaetäisyydet paloturvallisuuden varmistamiseksi. Valmistajat antavat yleensä ohjeet siitä, kuinka kauas seinästä ja lauteista kiuas tulee sijoittaa. Noudattamalla valmistajan ohjeita voit varmistaa turvallisen ja miellyttävän saunomiskokemuksen.

Kiukaan valmistajan ilmoittama suojaetäisyys ja kiuasmalli vaikuttavat paljon nykyajan saunojen suunnitteluun. Ollessasi epävarma, voit halutessasi pyytää neuvoja asiakaspalvelustamme tai suoraa kiukaan valmistajilta. Esimerkiksi Harvialla ja Narvilla on kattavat ohjeet kiukaille.

Opettele puukiukaan käyttö huolella

Puulämmitteisen kiukaan käyttö on melko yksinkertaista, mutta vaatii hieman huolellisuutta ja varovaisuutta. Ennen saunomista on varmistettava, että kiukaan tulipesässä on riittävästi sytykkeeksi sopivaa kuivaa puuta. Puukiukaan sytyttämiseen voidaan käyttää apuna esimerkiksi perinteistä sanomalehteä. Puut asetetaan tulipesään ja sytytetään. Huolehdi aina, että savupelti on varmasti auki ennen sytyttämistä. 

Kiuas vaatii aikaa lämmetäkseen ja kivien tasainen lämpeneminen varmistetaan pitämällä tuli sopivalla voimakkuudella. Kun kivet ovat riittävän kuumia, voit aloittaa löylyttelyn. Heitä löylyvettä kuumien kivien päälle juuri sen verran, että se tuottaa mieltymyksiesi mukaisen höyryn ja lämpötilan. 

Puulämmitteinen kiuas luo tunnelmaa

Puulämmitteiset kiukaat tarjoavat monia etuja verrattuna sähkölämmitteisiin kiukaisiin. Ensinnäkin, puulämmitteinen kiuas luo aidon ja perinteisen saunan tunnelman. Puukiukaan hehkuva tuli ja puun tuoksu luovat ainutlaatuisen ja rentouttavan ilmapiirin, jota monet arvostavat. Toiseksi, puulämmitteinen kiuas tarjoaa voimakkaamman ja kosteamman löylyn kuin sähkökiuas. Puukiukaan kivet lämpenevät korkeisiin lämpötiloihin, jolloin löylyvesi haihtuu nopeasti ja tuottaa miellyttävän pehmeät löylyt. Lisäksi puulämmitteisen kiukaan lämmitysprosessi on osa saunomiskokemusta. Anna perinteisen saunan lämmön kietoa sinut pehmeään syleilyynsä ja koe saunomisen alkuperäinen voima. Astu saunan lämpöön ja anna puukiukaan lempeiden löylyjen huuhdella päivän stressit pois ja tuoda sinulle uutta energiaa ja virkeyttä.

Puulämmitteinen kiuas voi olla täydellinen valinta saunasi sydämeksi. Tutustu valikoimamme eri vaihtoehtoihin ja löydä omaan saunaasi sopiva puulämmitteinen kiuas, joka tarjoaa lämpöä, rentoutumista ja aitoa saunaelämystä. Muista myös ostaa tarvittavat kiukaan kivet, osat ja tarvikkeet. Voit ostaa puukiukaan suoraa verkkokaupastamme ja noutaa sen halutessasi lähimmästä myymälästä tai varastolta. Asiantuntijamme auttavat valitsemaan juuri oikean koon ja teholuokan saunasi tarpeisiin!

Kattava Puulämmitteiset kiukaat -valikoimamme sisältää kaiken tarvittavan uuden kylpyhuoneen rakentamiseen tai vanhan remontointiin. Kylpyhuoneeseen ja saunaan löydät verkkokaupastamme laadukkaat tuotemerkit kuten Svedbergs, Harvia, Narvi ja Pisla. Kiukaat ja padat -valikoiman tuotteet lähetämme samana päivänä, joten saat laatutuotteet myös nopeasti perille.