Kattolistat, varjolistat ja holkkalistat

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-15 / 48

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. 15x15x2400 Kolmiolista EM 50650-240
 2. 15x18 Varjolista haapa 2,1-2,4m
 3. 15x18x2400 Varjolista leppä
 4. Kattolista lämpökäsitelty haapa 14x30 2,4m +
 5. Kattolista MDF valkoinen kosteuden kestävä 21x21x2400
 6. Kattolista tervaleppä 14x30 2,4m +
 7. Maler kattolista 21x21x2750 MDF mel valkoinen
 8. Maler kattolista 22x42x2750 MDF mel valkoinen
 9. Maler kattolista 30x30x2750 MDF mel lumi
 10. Maler kattolista 30x30x2750 MDF mel valkoinen
 11. Maler kattolista 42x42x2750 MDF mel valkoinen
 12. Maler paikkamaali 30ml valkoinen
 13. Maler smart kattolista 21x21x3300 sormijatkettu oksaton mänty valkoinen
 14. Maler smart kattolista 21x21x3300 Vm/Em mänty puuvalmis
 15. Maler smart kattolista 30x30x2750 MDF mel hopeasaarni
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-15 / 48

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Kattolistat, varjolistat ja holkkalistat kruunaavat sisustuksen

Kattolistoja, varjolistoja ja holkkalistoja käytetään usein koristeellisina elementteinä viimeistelemään kodin sisustuksen. Kattolista asennetaan seinän ja katon rajaan peittämään liitoksen mahdolliset epätasaisuudet. Varjolista on toinen vaihtoehto kattolistan sijaan, ja se asennetaan yleensä valaisimen yläpuolelle. Molemmat listat ovat helppoja asentaa. Holkkalista on puolestaan listan tyyppi, joka on suunniteltu käytettäväksi putkien tai johdotusten suojaamiseen seinän sisällä. 

Kattolistan jiiri ja asennus 

Kattolistan jiiri tarkoittaa kattolistan leikkauskulmaa, joka mahdollistaa sen liittämisen muihin kattolistan osiin. Jiiri on tärkeä osa kattolistan asennusta, koska se mahdollistaa kattolistan tarkan sovittamisen kulmaan ja varmistaa, että lopputulos näyttää siistiltä ja ammattimaiselta. Kattolistan asennus onnistuu hyvin myös aloittelijalta, kunhan käyttää oikeanlaisia työkaluja ja varaa asennukseen riittävästi aikaa. 

Kattolistan asennus aloitetaan yleensä valmistelemalla kattolistan asennuspaikka. Tämä tarkoittaa sitä, että seinän ja katon välissä olevat liitospinnat on puhdistettava huolellisesti pölystä ja liasta kattolistan hyvän tarttumisen takaamiseksi.

Seuraavaksi kattolistan pituus mitataan ja leikataan lista siististi oikean mittaiseksi. Kattolistan leikkaaminen tehdään yleensä jiirisahalla, jotta saadaan tarkat ja siistit leikkauspinnat. Ennen jiirin leikkaamista on tärkeää mitata kattolistan pituus tarkasti ja merkitä leikkauskohdat. Kattolistan leikkaamiseen tarvitaan yleensä jiirikulmaa, joka auttaa määrittämään oikean sahauskulman.

Kun kattolista on leikattu oikean mittaiseksi, se kiinnitetään seinään ja kattoon yleensä liimalla tai nauloilla. Kattolistan kiinnitysnaulojen paikat kannattaa merkitä esimerkiksi lyijykynällä, jotta naulat saadaan helposti oikeaan paikkaan. Kun kattolista on kiinnitetty paikalleen, kannattaa kiinnityskohdat peittää esimerkiksi akryylimassalla, jotta kattolistan asennusjälki jää mahdollisimman siistiksi ja piiloon.

Leveä, moderni vai perinteinen kattolista?

Kattolistoja on saatavana eri muotoisina ja värisinä. Kattolistoista 16x63 mm ja 40x40 mm ovat yleisimpiä kattolistan kokoja. Kattolistoja on saatavilla johtouralla tai ilman. Johtoura mahdollistaa esimerkiksi johdon tai kaapelin piilottamisen seinän ja katon rajassa. Kattolistojen valintaan vaikuttaa myös niiden koko ja muoto. Kattolistoja on saatavana monissa eri muodoissa, kuten perinteisillä suorakulmaisella ja pyöristetyillä profiileilla. Leveämmät kattolistat ovat yleensä modernimman näköisiä ja ne sopivat hyvin suurempiin huoneisiin. 

Kun valitset kattolistan väriä, on tärkeää ottaa huomioon kotisi yleinen värimaailma. Jos kotisi on sisustettu neutraaleilla sävyillä, kuten valkoisella tai harmaalla, voit valita valkoisen kattolistan, joka sulautuu helposti ympäristöönsä. Jos haluat kuitenkin luoda kontrastia tai korostaa tiettyä elementtiä huoneessa, voit valita tummemman sävyn tai värillisen kattolistan.

Kattolistoja on saatavilla eri materiaaleista, kuten puusta, MDF:stä ja polystyreenistä. Polystyreeni on kevyt materiaali, joka soveltuu hyvin kattolistan käyttöön. Polystyreeni kattolista on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin perinteiset puulajit tai muovimateriaalit. Se on myös helpompi pitää puhtaana ja kestää hyvin ajan kulumista ja naarmuja. Ennen asennusta on tärkeää valita oikea kattolista ja varmistaa sen soveltuvuus asennuspaikkaan.

Varjolista vai kattolista?

Mikä tarkalleen on varjolista? Kattolistan ja varjolistan välillä on eroja. Kattolista on tarkoitettu seinän ja katon rajan viimeistelyyn, kun taas varjolista on tarkoitettu asennettavaksi valaisimen yläpuolelle. Varjolistoja käytetään usein korostamaan katon ja seinän rajaa tai peittämään epätasaisuuksia tai saumoja. Varjolistan avulla voidaan myös luoda tyylikkäitä yksityiskohtia ja lisätä huoneen ilmettä.

Yleisimmät varjolistat ovat valkoisia tai maalattavia, mutta niitä on myös saatavilla useissa eri väreissä, kuten musta, harmaa ja ruskea. Varjolistan materiaalit voivat vaihdella, mutta yleisimmin käytettyjä materiaaleja ovat puu, MDF ja polystyreeni. Varjolista sopii käytettäväksi kylpyhuoneessa, olohuoneessa tai vaikka keittiössä. 

Miten varjolista asennetaan?

Varjolistojen asentaminen on yleensä helppoa, ja sen voi tehdä itsekin. Ennen asennusta on kuitenkin tärkeää varmistaa, että seinä- ja kattopinnat ovat tasaisia ja suoria. Varjolistan asentaminen aloitetaan yleensä katon kulmasta, ja se kiinnitetään seinään yleensä nauloilla tai liimalla. Varjolistan kiinnitysmenetelmä riippuu valitusta materiaalista ja asennuspaikasta.

Varjolistojen asennusohjeet vaihtelevat hieman valitun materiaalin ja valmistajan mukaan. Siksi on tärkeää lukea huolellisesti valmistajan antamat ohjeet ennen asennuksen aloittamista. Yleisesti ottaen varjolistan asentamisessa on tärkeää mitata tarkasti seinän ja katon välinen etäisyys, jotta varjolista asettuu suoraan ja siistiin linjaan.

Löydät listat kotisi sisustukseen ja somistukseen kattavasta valikoimastamme. Tarjoamme pintamateriaalien ja liimojen valikoimassa listojen lisäksi keraamisia laattoja ja kaakeleita sekä erilaisia lattia- ja seinäpäällysteitä. Voit tilata kaikki remontoinnin ja rakentamisen tuotteet verkkokaupastamme tai noutaa myymälästämme!

Aloita pintaremontti hankkimalla korkealaatuiset tuotteet Kattolistat, varjolistat ja holkkalistat -valikoimastamme. Löydät Listat kaikille kodin pinnoille Hartmanilta! Myymälöissämme autamme kaikissa materiaaleihin liittyvissä kysymyksissä.