Puutarhamulta, kuorikatteet ja kompostikuivikkeet

View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Hajusieppo 50l Kekkilä
 2. Havu- ja rodomulta 40l Kekkilä
 3. Huussikompostoija 3kg Kekkilä Outlet
  Huussikompostoija 3kg Kekkilä
 4. Kekkilä komposti- ja huussikuivike 50L
 5. Kekkilä kuorikate 40L Garden Basics
 6. Kesäkukkamulta 30l Kekkilä
 7. Kompostivirkiste Kekkilä 3kg
 8. Kuorikate 50l Kekkilä
 9. Puutarhamulta 40l Kekkilä
 10. Puutarhaturve 50l Kekkilä
View as Ruudukko Luettelo

10 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Puutarhamullat ja kukkamullat


Puutarhamulta tarjoaa täydellisen kasvualustan puutarhakasveille. Puutarhaan tarkoitettu multa on rikastettu erilaisilla luonnonmukaisilla ravinteilla, jotka luovat ihanteelliset olosuhteet kasvien juuriston kehitykselle ja ravinteiden imeytymiselle. Mahdollista puutarhasi kasveille paras mahdollinen kasvualusta ja valitse puutarhamulta Hartmanin laajasta valikoimasta! 

Mihin käyttöön puutarhamulta sopii?

Moni pohtii, voiko puutarhamultaa käyttää kesäkukille tai käykö puutarhamulta nurmikolle. Puutarhamultaa voi ehdottomasti käyttää kesäkukille, mutta kannattaa varmistaa, että multa on hyvin valutettu ja että kasvit saavat riittävästi aurinkoa ja vettä. Valitse kesäkukille puutarhamulta, joka on suunniteltu erityisesti tukemaan kasvien kasvua ja kehitystä.


Vaikka puutarhamulta on suunniteltu tukemaan kukkien, pensaiden ja vihannesten kasvattamista, sitä voidaan käyttää tietyissä tilanteissa myös nurmikon istuttamiseen tai korjaamiseen. Huomioi kuitenkin, että nurmikolla on usein omat erityisvaatimuksensa, jotka voivat poiketa esimerkiksi kukkapenkkien tai vihannespuutarhan tarpeista. 


Puutarhamultaa saattaa jäädä usein pussin pohjalle, jonka vuoksi moni miettiikin sen jatkohyödyntämistä ja voiko viherkasveille laittaa puutarhamultaa. Vaikka puutarhamulta tarjoaa monia ravinteita, se saattaa olla viherkasveille liian tiivistä ja ravinteikasta, mikä voi johtaa juuriston mätänemiseen tai muihin ongelmiin. Sen sijaan viherkasveille suunniteltu erikoismulta tai yleinen kukkamulta voi olla parempi vaihtoehto.


Kuorikatteet ja koristekatteet


Kuorikate luo viehättävän ulkonäön puutarhaasi, säilyttää maaperän kosteuden ja estää rikkaruohojen kasvamisen. Koristekate tarjoaa kauniin kontrastin kukille ja kasveille sekä luo viimeistellyn ilmeen istutusalueelle. Kuorikate toimii parhaiten erityisesti kuivilla ja aurinkoisilla alueilla suojaten maaperää kuivumiselta ja vähentäen kastelun tarvetta. Puutarhanhoito helpottuu ja nopeutuu, kun istutusalueita ei tarvitse säännöllisesti kitkeä rikkakasveista.

Kuorikatteen käyttö rinteissä ja kukkapenkeissä

Kuorikatetta voi käyttää monissa eri paikoissa, kuten kukkapenkeissä, pensasistutuksissa ja jopa rinteiden peittämisessä. Se soveltuu erinomaisesti myös erilaisiin maisemointiprojekteihin. Kuorikatteen käyttö rinteessä vaatii riittävän karkean katteen, joka ei huuhtoudu sateiden mukana pois. Voit kiinnittää koristekatteen paikoilleen myös erilaisten reunakivien avulla.


Yleisesti ottaen keskikokoinen tai karkea materiaali on paras kuorikate kukkapenkkiin. Ennen kuorikatteen levittämistä rikkaruohot kannattaa nyppiä pois ja poistaa niiden juuret. Levitä riittävä kerros kukkapenkkiin varmistaaksesi, että se tarjoaa tehokkaan suojan ja estää rikkakasvien kasvun. Yleensä 5-10 senttimetrin paksuinen kerros on riittävä kuorikatteen menekki.


Kuorikatteen voi levittää keväällä tai syksyllä, kunhan maa ei ole vielä jäätynyt. Keväällä se auttaa estämään rikkakasvien kasvua ja säilyttämään kosteuden, kun taas syksyllä se tarjoaa erinomaisen suojan kasveille talven kylmyyttä vastaan. Jos mahdollista, vältä kuorikatteen levittämistä voimakkaiden sateiden tai rankkasateiden ennustettujen päivien yhteydessä. Näin voit minimoida kuorikatteen huuhtoutumisen riskejä.


Kompostikuivike ja huussikuivike


Kompostikuivike soveltuu sekä kompostorien kuivikkeeksi että huussikuivikkeeksi. Se sitoo tehokkaasti kosteutta ja hajuja, mikä auttaa pitämään kompostisi tai huussisi raikkaana ja hygieenisenä. Kompostikuivike lisää ravinteita ja orgaanista ainesta, mikä edistää maaperän terveyttä ja viljelykasvien kasvua. Monet kompostikuivikkeet sisältävät ravinteita, kuten typpeä ja hiiltä, jotka voivat rikastuttaa kompostia tai maaperää. Näin ne parantavat lopullisen kompostin laatua ja tarjoavat ravinteita kasveille.


Kompostikuivikkeet ovat yleensä valmistettu luonnonmukaisista materiaaleista, kuten turpeesta tai oljista, ja ne hajoavat luonnollisesti ajan myötä ilman haitallisia jäämiä. Huussikuivike auttaa sitomaan kosteutta ja ehkäisee kompostointiprosessin hidastumista sekä epämiellyttäviä hajuja. Laadukas kuivike lisää ilmavuutta kompostissa tai huussissa. Tarjoamme laadukkaita ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, jotka auttavat sinua pitämään ympäristösi puhtaana ja terveenä.


Puutarhanhoitoprojekti on nyt helpompaa kuin koskaan! Tutustu laajaan valikoimaamme ja tilaa kaikki tarvittava puutarhan hoitoon nyt helposti Hartmanin verkkokaupasta tai nouda lähimmästä myymälästämme. Puutarhamullan, kuorikatteen ja kompostikuivikkeen lisäksi löydät puutarhavalikoimastamme mm. parhaat puutarhalannoitteet ja kasviravinteet sekä hyönteisten ja tuholaisten torjuntaan tarkoitetut tuotteet. 

 

Puutarhamulta, kuorikatteet ja kompostikuivikkeet -valikoiman tuotteet kotiin ja kesämökille. Jos vietät aurinkoiset päivät mieluusti pihalla touhuten, toivottamme sinut tervetulleeksi pihan ja puutarhan tuotevalikoimamme pariin. Älä jää odottelemaan, vaan tilaa Puutarhalannoitteet ja kasviravinteet -valikoimastamme tuotteet nopealla toimitusajalla. Lähetämme tuotteet vuorokauden sisällä!