Saunan lauteet ja puuritilät

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-15 / 25

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Alalaude lämpökäsitelty haapa 400X2100
 2. Alalaude lämpökäsitelty haapa 400X2400
 3. Alalaude tervaleppä 400x1800
 4. Alalaude tervaleppä 400X2100
 5. Alalaude tervaleppä 400X2400
 6. Jakkara lämpökäsitelty haapa 140x400x700
 7. Jakkara tervaleppä 140x400x700 140
 8. Kiuaskaide lämpökäsitelty haapa 80 cm+tukipuu
 9. Kiuaskaide tervaleppä 80cm + tukipuu
 10. laudekulma lämpökäsitelty haapa 600X600
 11. Laudekulma tervaleppä 600X600
 12. Lauderunko saranoitu Markki 0122 3-paikkainen sinkitty RR23
 13. Selkänoja lämpökäsitelty 28x200x2050
 14. Selkänoja lämpökäsitelty haapa 28x200x2400
 15. Selkänoja tervaleppä 28x200x2050
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-15 / 25

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Saunan lauteet ja puuritilät luovat tunnelman

Saunan lauteet ovat luultavasti saunan tärkein elementti, kun lähdetään suunnittelemaan rentouttavaa ja tunnelmallista saunomisympäristöä. Lauteiden ja saunan ritilöiden mitoitus, materiaalit, muodot ja sävyt vaikuttavat suuresti saunan käytettävyyteen ja mukavuuteen. Modernit saunan lauteet ovat usein tyylikkäitä ja kestävät vuosia myös trendien vaihtelujen mukana. Saunan lauteiden runko on yleensä tehty haavasta tai lepästä, jotka kestävät hyvin kosteutta ja lämpötilavaihteluita.

Saunan uudistaminen on jokaiseen kotiin kannattava sijoitus, sillä tyylikäs ja uudistettu sauna nostaa aina kodin arvoa. Sen vuoksi huolellinen saunaremontin suunnittelu on erityisen tärkeää, jotta lopputulos miellyttää saunojia vielä vuosienkin päästä.

Valmiiksi rakennetut saunan lauteet ovat helppo ja nopea asentaa, mutta haasteena saattaa olla oikean kokoisten lauteiden löytäminen. Suunnittelemalla saunan sisustus huolella kuntoon ennen asennusvaihetta vältytään mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä, joita väärin mitoitetut laudelaudat tai laudepuut saattavat aiheuttaa.

Saunan lauteiden mitoitus ja korkeus

Leveät saunan lauteet luovat tilan tuntua saunassa. Saunan lauteiden istuinsyvyys on yleensä noin 40-50 cm, jolloin niillä on tilaa istua mukavasti ja rennosti. Saunan lauteiden pituus vaihtelee yleensä 60-120 cm välillä, riippuen saunan koosta ja käyttötarkoituksesta. Pienen saunan lauteet voivat olla esimerkiksi 120 cm leveät ja 50 cm syvät, kun taas isompiin saunoihin sopivat leveämmät ja syvemmät lauteet. Jos sauna on suuri, lauteiden istuinsyvyys voi olla jopa 60 cm, jolloin on riittävästi tilaa nostaa esimerkiksi kantapäät mukavasti lauteille.

Saunan lauteiden korkeus on yleensä noin 50-60 cm lattiasta, jotta niille on helppo nousta. Lauteiden korkeus riippuu kuitenkin saunan koko korkeudesta. Yleissääntönä mitoitus kannattaa aloittaa katosta, jolloin katon ja ylälauteen välille jätetään tilaa yleensä noin 100-120 senttiä. Ylälauteesta alalauteeseen välilä jää noin 40-45 senttiä ja askelmien nousuun 30-35 senttiä. Askelmia tehdään niin monta kuin on tarve. 

Puuritilät osana saunan sisustusta

Saunan sisustuksessa lauteet ovat keskeisessä roolissa luoden saunaan tunnelmaa ja mukavuutta. Lauteiden lisäksi erilaiset puuritilät ovat suosittuja ratkaisuja esimerkiksi saunan lattialla. Puuritilät ehkäisevät liukastumisilta ja parantavat hygieniaa.

Saunapaneeleilla on myös suuri merkitys saunan sisustuksen kannalta. Esimerkiksi saunan seinäpaneelit voivat olla kuusen sävyisiä, valkoisia tai vaikka mustia riippuen siitä, millaisen sisustuksen saunaasi haluat. Älä myöskään unohda hankkia saunasi tunnelmaan sopivia saunamittareita ja saunakiuluja.

Valikoimastamme löydät saunan lauteita ja puuritilöitä eri mitoituksilla, materiaaleilla ja värivaihtoehdoilla. Tilaa haluamasi lauteet ja ritilät helposti netistä tai nouda Hartmanin myymälästä, jossa ammattitaitoiset myyjämme auttavat sinua valitsemaan juuri sinun saunaasi sopivat lauteet. 

Jos edessäsi on suurempi wc- tai kylpyhuoneremontti, tutustu myös valikoimamme laattoihin ja kylpyhuonekalusteisiin. Laadukkaat allaskaapit ja peilikaapit viimeistelevät kylpyhuoneen ja sopivat myös saunan luomaan tunnelmaan

Kattava Saunan lauteet ja puuritilät -valikoimamme sisältää kaiken tarvittavan uuden kylpyhuoneen rakentamiseen tai vanhan remontointiin. Kylpyhuoneeseen ja saunaan löydät verkkokaupastamme laadukkaat tuotemerkit kuten Svedbergs, Harvia, Narvi ja Pisla. Saunapuutavara -valikoiman tuotteet lähetämme samana päivänä, joten saat laatutuotteet myös nopeasti perille.