Golvlister och mattlister

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 41

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Golvlist living 12x42x2750 MDF ek
 2. Golvlist living 12x42x2750 MDF grå ek
 3. Golvlist living 12x42x2750 MDF grå furu
 4. Golvlist living 12x42x2750 MDF silver ek
 5. Golvlist living 12x42x2750 MDF snag
 6. Golvlist living 12x42x2750 MDF vitek
 7. Maler ART golvlist 12x42x3050 ek lackad
 8. Maler fot klist 12x42x3900 fingerskarvat kvistfri furu vit
 9. Maler glaslist 11x14x2700 furu obehandlad
 10. Maler golvlist 15x44x2700 fingerskarvat kvistfri furu vit
 11. Maler golvlist 17x44x2700 fingerskarvat kvistfri furu vit
 12. Maler golvlist aura 16x60x2750 MDF mel vit
 13. Maler golvlist kuru 12x58x2750 MDF mel vit
 14. Maler golvlist piirto 16x70x2750 MDF mel vit
 15. Maler golvlist R10 12x42x2750 MDF mel Afrikans ek
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-15 av 41

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Golvlister och mattlistar för hemmets renovering

Använd golvlister för att färdigställa golvbeläggningen i ditt hem. Lister fästs i korsningen mellan vägg och golv för att dölja asymmetriska skarvar. Möjligheterna att fästa golvlister beror ofta på golvlisternas form och profil: en bred golvlist i trä kan vara svårare att montera rakt. Smala MDF-lister å andra sidan glider mycket lättare på plats.

Priset på golvlister varierar beroende på storlek och form. De billigaste listerna och mattlisterna är vanliga furulister, som också säljs obehandlade. Detta gör att du kan arbeta med listverket själv och välja det alternativ som du föredrar. Golvlister av lövträ, till exempel ek, är ofta släta och raka, men är ett dyrare alternativ till obehandlat trä. 


Välj fotlister från vår näthandel

Från enkla golvlister till mer komplexa och dekorativa alternativ finns golvlister i många olika varianter. Om du vill dölja de kablar som löper längs golvets kanter kan du välja en list med en kabelränna. En remsa döljer enskilda ledningar medan ellister döljer större buntar av ledningar. 

Vårt utbud av färgalternativ för golvlister omfattar vitt, ek, grått eller furu. Om du vill kan du också få sockeln målad i den färg du vill ha. Välj alltid en nyans som matchar ditt hems utseende. Listen smälter väl in i inredningen, men det är också lätt att skapa kontraster genom att välja djärvare färger.

Golvlister är i allmänhet tillverkade av antingen trä eller MDF. Trälister är ofta lättare att arbeta med och mer motståndskraftiga mot fukt. Golvlister i trä är också lätta att måla. MDF-listerär däremot snyggare, rakare och mer konsekventa. Filmlaminerade MDF-lister är ett säkert val när du vill ha en slät yta. 

Mångsidiga mattlister


Precis som lister kan mattlister användas för att städa upp gränsen mellan golv och vägg eller för att definiera skarven mellan två olika golvmaterial. Mattlister kan användas praktiskt taget överallt där du behöver en remsa för att städa upp en vertikal och horisontell gräns. 

De material som används för mattlister varierar och de mest populära är MDF, PVC, ek, furu och andra lister av lövträ. Det finns också flera färgalternativ för mattlister. Jämfört med lister av furu eller ek är MDF eller PVC i allmänhet ett snyggare alternativ, eftersom trälister ofta innehåller kvistar. Å andra sidan ger ojämna ytor ofta en livlig och mysig känsla till lister. 


Installation av golvlister och mattlister


Det är inte svårt att fästa lister. Du kan enkelt installera dem själv med hjälp av verktyg som spikmaskin, hammare och spik eller lim. Maler's MDF-golvlister kan snabbt monteras med hjälp av snabbfästen. Slutresultatet blir en stark och elegant fog. Nyckeln till installationen är att låta temperaturen och fuktigheten i listerna jämna ut sig till samma nivå runt installationsperimetern.

Förvara därför listerna under förhållanden som i möjligaste mån liknar de förhållanden där de ska monteras. 

När du har mätt upp golvlisterna eller mattlisterna till rätt storlek är det oftast bäst att skära dem i en 45 graders vinkel. Det beror naturligtvis på formen på det område som ska installeras. Två lister som är skurna i en 45 graders vinkel bildar tillsammans ett snyggt 90 graders hörn. Sockellister kan kapas med hjälp av en geringskassett och en handsåg, men en modern geringssåg är också ett mycket populärt alternativ.

När du sågar lister ska du alltid ta hänsyn till eventuella vägglutningar. När du har sågat den första listen i rätt vinkel, placera försiktigt motstycket och mät samtidigt väggens lutning. Om någon snedhet är märkbar, rita in väggens snedhet på den list som ska sågas, vilket också är den första listans lutningsvinkel i förhållande till den andra listen. 


Beställ matt-och golvlister snabbt och enkelt

Det är nu enkelt att beställa fotlister, mattlister eller golvlister direkt från nätbutiken eller hämta dem i din närmaste butik. Vår nätbutik är öppen dygnet runt för att ge dig en bra överblick över vårt lagersortiment. I vår webbshop hittar du också ett urval av taklister, täcklister och plastlister samt de nödvändiga verktygen för olika installationsbehov. Kolla in Hartmans sortiment nu!

Börja ytrenoveringen med att skaffa högklassiga produkter från vårt urval av Golvlister och mattlister. Du hittar Lister för hemmets alla ytor från oss. I butiken ger vi goda råd och tips om de olika produkterna.