Kyllästetty puutavara

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 16-30 / 44

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. 48x148 Kestopuu A-kyllästetty mitallistettu
 2. 48x148 Kestopuu A-kyllästetty ruskea mitallistettu
 3. 48x173 Kestopuu A-kyllästetty mitallistettu
 4. 48x198 Kestopuu A-kyllästetty mitallistettu
 5. 48x198 Kestopuu A-kyllästetty ruskea mitallistettu
 6. 48x48 Kestopuu A-kyllästetty mitallistettu
 7. 48x48 Kestopuu A-kyllästetty mitallistettu ruskea
 8. 48X73 Kestopuu A-kyllästetty mitallistettu
 9. 48x98 Kestopuu A-kyllästetty mitallistettu Kampanjahinta
  48x98 Kestopuu A-kyllästetty mitallistettu
  Halvin hinta viimeisen 30-päivän aikana: 3,10 €
  Kampanjan päättymispäivä: 2024-06-30
 10. 48x98 Kestopuu A-kyllästetty ruskea mitallistettu
 11. 75x75 Kestopuu A-kyllästetty
 12. 90x90x3000 Liimapilari A-kyllästetty phl
 13. 90x90x3000 Liimapilari A-kyllästetty ruskea
 14. Kolmiorima 50x50 pk A-kyllästetty
 15. Kolmiorima 50x50/100 vinosahattu pk A-kyllästetty
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 16-30 / 44

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Rakenna painekyllästetystä puusta


Ulkorakentamisessa on otettava huomioon puun luontainen alttius sään ja lahottavien eliöiden vaikutuksille. Kyllästetyn puun kestävyyttä on lisätty kemikaaleilla. Se kestää hyvin säänvaihteluita eikä lahoa helposti.


Sahatavarana myytävä painekyllästetty puu tai kestopuu on yleensä Pohjoismaisen puunsuojaneuvoston määrittelemää A- tai AB-luokkaa.

 • A-luokan puutavara sisältää enemmän tehoaineita kuin AB-luokan puu ja se on tarkoitettu pysyvästi maakosketuksessa oleviin rakenteisiin, kuten maahan upotettuihin aidantolppiin ja terassien perustuksiin.
 • AB-luokan puutavaraa voi käyttää muihin kosteudelle alttiiksi joutuviin rakenteisiin, joiden pitää esimerkiksi turvallisuuden vuoksi kestää käytössä pidempään. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi terassien laudoitukset, ulkoportaat ja kaiteet.

Painekyllästetty terassilauta


Perinteinen painekyllästetty terassilauta on edelleen suosituin vaihtoehto terassin tai laiturin rakentamiseen  Valikoimastamme löytyy kyllästettyä terassilautaa sekä vihreänä, että ruskeana. Lautoja löytyy useita leveyksiä ja  pinta on joko sileä tai uritettu.

Kyllästetty puu runkomateriaalina


Kestopuu puu on kestävä ja suosittu terassien ja laitureiden rakentamiseen. Haastavissa olosuhteissa tuote kestää pitkään ja sopii hyvin yhteen terassilautojen kanssa.

Jos rakennat kyllästetystä puusta


Valitse käyttötarkoitukseen sopivaa, laatuluokiteltua ja merkittyä puutavaraa. A-luokan painekyllästettyä puutavaraa tarvitaan vain jatkuvaan maa- ja vesikosketukseen joutuvissa rakenteissa. Maan yläpuolisissa kohteissa AB-luokan kyllästetty puutavara antaa riittävän suojan.
Kantavissa rakenteissa myös painekyllästetyn puutavaran pitäisi olla lujuusluokiteltua ja leimattua, käytettävä lujuusluokka määräytyy rakennelaskelmien mukaan.

Vaihtoehtoisia materiaaleja


Puuta on osattu Suomessa perinteisesti käyttää siten, että se on kestänyt vuosikymmeniä ja jopa vuosisatoja ilman kemiallista suojausta. Puun lahoavuus on osattu ottaa jo rakennusvaiheessa huomioon. Esimerkiksi sydänpuu ja hitaasti kasvanut, tiheäsyinen puu sekä lehtikuusi kestävät ulkorakenteissa tavallista puuta paremmin. Markkinoille on viime vuosina tullut myös kosteutta paremmin kestävää lämpökäsiteltyä puutavaraa sekä sertifioitua kovapuuta. Käytöstä poistettava käsittelemätön puu voidaan polttaa huoletta tai se maatuu aikanaan mullaksi. Myös sekoitemateriaaleja, kuten puukomposiittilautoja on nykyään saatavilla terassien rakentamiseen. Komposiittilautojen ylijäämäpalat hävitetään sekajätteenä.

Tilaa helposti verkkokaupasta


Verkkokauppamme palvelee 24/7 antaen sinulle hyvän kuvan varastossa olevasta valikoimastamme. Kyllästettyjen puutavaroiden lisäksi löydät verkkokaupastamme kaikki muut tarvikkeet piharakentamiseen. Olemme koonneet terassirakentamisen tuotteet yhteen helpottaakseen eri tuotteiden löytämistä ulkoterassin tai vaikka laiturin rakentamiseen..

Kyllästetty puutavara Hartmanilta kaikkiin rakentamisen tarpeisiin. Valikoimastamme löydät höylätyn puutavaran, sahatun puutavaran ja kyllästetyn puutavaran. Voit noutaa Kyllästetty puutavara -valikoiman tuotteet valmiiksi kerättynä tai sopia toimituksesta työmaalle. Tutustu koko valikoimaan verkkokaupassamme!