Kestävä kehitys

Hartman on ottanut askeleita kohti energiaomavaraisuutta. Suomen virallinen ilmastotavoite on olla vuonna 2035 hiilineutraali. Tämä vaatii kaikilta ympäristöystävällisiä tekoja.

Hartmanin energiaomavaraisuus parani, kun Espoon ja Vaasaan kiinteistöjen katoille asennettiin aurinkopaneelit. Aurinkoenergian talteen ottaminen takaa kesällä energiaomavaraisuuden.

Energiaomavaraisuutta ja led-valaistusta

Hartmanin Espoon ja Vaasan kiinteistöjen katoille on asennettu omat aurinkoenergiavoimalat. Aurinkopaneelit keräävät uusiutuvaa aurinkoenergiaa, mikä takaa kesäisin energiaomavaraisuuden. Myös muina vuodenaikoina auringon paistaessa energiamäärä kattaa ison osan kulutuksesta.

Lisäksi Vaasan, Seinäjoen, Pietarsaaren, Kokkolan ja Espoon kiinteistöissä on tehty laajamittaisia valaistusmuutoksia, joissa ollaan kiinteistövalaistusta vaihdettu energiaa säästäviin led-valaisimiin. Ja ulkomainontaa on uusittu energiatehokkaalle led-tekniikalle.

Trukit liikkuvat aurinkoenergialla

Hartmanin trukeista suurin osa on sähkötrukkeja, jotka saavat voimansa uusiutuvasta aurinkoenergiasta. Ja tämän lisäksi asiakkaiden on mahdollista Hartmanilla asioidessa ladata autoaan latauspisteissä. Uusiutuvan energian hyötykäyttö lisääntyy tulevaisuudessa, kun kaikkiin toimipisteisiin on tulossa aurinkopaneelit.

Valaistuksen uusimisella ja aurinkoenergiaa keräämällä

  • Vähennys 723.933 kWh vuodessa
  • CO2-päästövähennys 247 tn vuodessa

Mikä vastaisi

  • 47.500 istutettua puuta
  • 21 hakattua metsähehtaaria
  • 791.500 ajokilometriä autolla

Uusiutuvalla aurinkoenergialla saatu laskennallinen vähennys

1.806 tietokoneen käyttöä vuodessa

37 keskivertoauton vuosikulutustaAsiakkaiden on mahdollista Hartmanilla asioidessaan ladata autoa ilmaiseksi latauspisteissä. Kuva Vanhasta Vaasasta, jossa latauspisteen sähköenergia tulee katolla sijaitsevista aurinkopaneeleista!