Kestävä kehitys

Hartman on ottanut askeleita kohti energiaomavaraisuutta. Suomen virallinen ilmastotavoite on olla vuonna 2035 hiilineutraali. Tämä vaatii kaikilta ympäristöystävällisiä tekoja.

Hartmanin energiaomavaraisuutta kasvatetaan investoimalla myymälöiden katoille uusia aurinkovoimaloita. Tämä takaa kesällä energiaomavaraisuuden.

Hartman on ottanut askeleita kohti energiaomavaraisuutta. Suomen virallinen ilmastotavoite on olla vuonna 2035 hiilineutraali. Tämä vaatii kaikilta ympäristöystävällisiä tekoja.

Hartmanin energiaomavaraisuus parani, kun Espoon ja Vaasaan kiinteistöjen katoille asennettiin aurinkopaneelit. Aurinkoenergian talteen ottaminen takaa kesällä energiaomavaraisuuden.

Energiaomavaraisuutta ja led-valaistusta

Jo useammalla Hartmanin toimipisteellä on oma aurinkoenergiavoimala, näiden lisääminen on Hartmanin tavoitteena lähitulevaisuudessa. Voimaloiden aurinkopaneelit keräävät uusiutuvaa aurinkoenergiaa, mikä takaa kesäisin energiaomavaraisuuden. Myös muina vuodenaikoina auringon paistaessa energiamäärä kattaa ison osan kulutuksesta.

Kaikkiin Hartmanin toimipisteisiin on tehty laajamittaiset valaistusmuutokset, joissa kiinteistövalaistus on vaihdettu energiaa säästäviin led-valaisimiin. Lisäksi ulkomainontaa on uusittu energiatehokkaalle led-tekniikalle ja älykkäämmälle valaistuksen käyttöajan ohjaukselle.

Trukit liikkuvat aurinkoenergialla ja asiakkaat voivat tankata "aurinkoa".

Hartman hankkii jatkossa vain sähkökäyttöisiä trukkeja. Nykyisistä trukeista on jo suurin osa sähkötrukkeja, jotka saavat voimansa uusiutuvasta aurinkoenergiasta. Lisäksi asiakkaiden on mahdollista Hartmanilla asioidessa ladata autoaan heille varatuissa latauspisteissä. Uusiutuvan energian hyötykäyttö lisääntyy tulevaisuudessa, kun kaikkiin toimipisteisiin on tulossa aurinkopaneelit.

Valaistuksen uusimisella saatu laskennallinen vähennys

  • Vähennys 802.000 kWh vuodessa
  • CO²-päästövähennys 273 tn vuodessa

Mikä vastaisi

  • 52.500 istutettua puuta
  • 23 hakattua metsähehtaaria
  • 876.500 ajokilometriä autolla

Uusiutuvalla aurinkoenergialla saatu laskennallinen vähennys

  • CO²-päästövähennys 441 tn vuodessa

Mikä vastaisi

  • 4.767 tietokoneen käyttövuotta
  • 98 keskivertoauton vuosikulutusta
  • 38 hakattua metsähehtaaria

Asiakkaiden on mahdollista Hartmanilla asioidessaan ladata autoa ilmaiseksi latauspisteissä.