Laattalistat

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 31-39 / 39

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Päätelista 10x23x2500 Hopea Anodisoitu
 2. Päätelista 8x20x2500 Hopea Anodisoitu
 3. Päätelista H12x23x2500 Hopea Anodisoitu
 4. Ulkokulmapala 10 mm Grafiitti
 5. Ulkokulmapala 10 mm Hopea
 6. Ulkokulmapala 10 mm Valkoinen
 7. Ulkokulmapala 8 mm Grafiitti
 8. Ulkokulmapala 8 mm Hopea
 9. Ulkokulmapala 8 mm Valkoinen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 31-39 / 39

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Laattalistat viimeistelevät laatoituksen

Laattalistat viimeistelevät laatoitettavan alueen tyylikkääksi suojaten laatoitusta myös kulutukselta. Laattalistalla huoliteltu laatoituksen reuna ei pääse niin herkästi murtumaan ja lohkeilemaan. Kestävästä materiaalista valmistettu laattalista on pitkäikäinen lisäten myös laatoitettavan alueen käyttöikää. 

Laatoituksen viimeistelyn lisäksi useat laattalistat sopivat hyvin käytettäviksi kahden eri rakennusmateriaalin välissä. Laattalistaa voi siis käyttää kontrastien ja yksityiskohtien luomiseen sekä halutun tunnelman tehostamiseen. 

Laattalistan materiaalit ja valinta

Laattalistat valmistetaan useimmiten metallista tai muovista. Suosittu laattalistan materiaali on alumiini, joka on myös muovia kestävämpi vaihtoehto. Laattalistojen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota laattojen ja listojen väriin: halutaanko listoja kenties korostaa eri sävyllä kontrastin luomiseksi vai halutaanko listan sointuvan yhteen laatan kanssa. Värivaihtoehtoja on runsaasti erilaisista metallin sävyistä klassiseen mustaan ja valkoiseen laattalistaan. Laattalistojen pintoja löytyy niin kiiltävänä kuin harjattuna.

Kun olet valinnut värin, mittaa laatan paksuus, jonka yhteyteen laattalista asennetaan. Laattalistassa useimmiten mainitaan laatan maksimikorkeus. Listoja on kolmea eri profiilia: pyöreäreunaista, nelikulmaista ja L-muotoista päätelistaa. Kantikkaita, neliön mallisia listoja voi käyttää myös mm. boordeina. Boordi on lainaa ruotsin sanasta bård, joka tarkoittaa reunusta, päärmettä ja koristereunusta.

Laattalistan asennus ja kulmat

Laattalistan ulkokulma ja sisäkulma on helppo viimeistellä. Tarvittaessa voit käyttää viimeistelyyn myös laattalistoihin sopivia kulmapaloja. Kulmapalat nopeuttavat asennusta ja tekevät laattojen kulmista siistin näköiset.

Laattalistat asennetaan yleensä laastiin jo laatoituksen aikana. Laattalistan jälkiasennus voi olla työläs, ellei jopa mahdoton projekti, joten listojen asennukseen kannattaa varata aikaa jo laatoitusvaiheessa. Voit asentaa listan suoraa laattaan tai jättää saumausvaran listan ja laatan väliin. 

Seuraavin ohjein asennat laattalistan ulkokulman helposti: 

 1. Laatoita ensin toinen seinä
 2. Hio tarvittaessa laatan reinaa kevyesti ja katso, että lista asettuu paikalleen tasaisesti
 3. Kiinnitä lista laatoittamattomaan seinään kiinnityslaastilla
 4. Aseta listan näkyviin jäävät reunat molempien seinien laattojen tasalle
 5. Laatoita toisen seinän laatat listan kanssa samaan tasoon
 6. Kiinnityslastin kuivutta saumaa laatoitus ja ulkonurkka on valmis
 7. Ylimääräinen saumalaasti kannattaa pestä pois listasta heti, koska niissä saattaa olla syövyttäviä ainesosia.

Tilaa laattalistat netistä tai nouda myymälästä

Verkkokauppamme palvelee 24/7 antaen sinulle hyvän kuvan varastossa olevasta valikoimastamme. Verkkokaupasta löydät erilaisten materiaalien lisäksi työkaluja eri tarpeisiin. Voit tilata tuotteet suoraa kotiin tai noutaa tilauksen halutessasi myymälästämme tai varastoltamme. Myymälähenkilökuntamme auttaa myös mielellään oikean tuotteen valinnassa. Laattalistojen lisäksi valikoimamma kattaa runsaasti erilaisia laattamalleja ja listavaihtoehtoja!

Aloita pintaremontti hankkimalla korkealaatuiset tuotteet Laattalistat -valikoimastamme. Löydät Listat kaikille kodin pinnoille Hartmanilta! Myymälöissämme autamme kaikissa materiaaleihin liittyvissä kysymyksissä.